Roger Waters'tan 'Nazi' soruşturmasına yanıt: Susturmak isteyenlerin saldırısı

Waters, "Berlin'deki son performansım, siyasi görüşlerim ve ahlaki ilkelerime katılmadıkları için beni karalamak ve susturmak isteyenlerin kötü niyetli saldırılarına sebep oldu" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Pink Floyd rock grubunun kurucularından Roger Waters, Almanya'nın başkenti Berlin'de konser sırasında 'Nazi üniforması' giydiği gerekçesiyle hakkında açılan 'halkı galeyana getirme' soruşturması hakkında açıklama yaptı. 

Roger Waters, "Berlin'deki son performansım, siyasi görüşlerim ve ahlaki prensiplerime katılmadıkları için beni karalamak ve susturmak isteyenlerin kötü niyetli saldırılarına sebep oldu" değerlendirmesini yaptı. Konserinde kullandığı unsurların sorgulandığını hatırlatan Waters, söz konusu unsurların 'oldukça açık bir biçimde her şekliyle faşizm, adaletsizlik ve bağnazlığa karşı çıkan bir ifade' olduğu açıklamasında bulundu.

'TÜM YAŞAMIMI OTORİTERLİĞE KARŞI SESİMİ YÜKSELTEREK GEÇİRDİM'

Bu unsurları 'başka bir şeymiş gibi gösterme girişimlerinin samimiyetsiz ve politik olduğunu' söyleyen Waters, “Tüm yaşamımı nerede olursa olsun otoriterliğe ve baskıya karşı sesimi yükselterek geçirdim. Savaştan sonra çocukken evimizde ‘Anne Frank’ adı sık sık geçerdi. O, faşizm kontrol edilmediğinde neler olduğunun kalıcı bir hatırlatıcısı oldu. Ailem İkinci Dünya Savaşı’nda Nazilere karşı savaştı ve en büyük bedeli babam ödedi. Bana yönelik saldırıların sonuçları ne olursa olsun haksızlığı ve bunu yapan herkesi kınamayı sürdüreceğim" dedi.

Waters, açıklamasına şu sözlerle son verdi: "Bana yapılan saldırıların sonuçları ne olursa olsun adaletsizliği ve bu adaletsizliği yapan herkesi kınamaya devam edeceğim."

Ne olmuştu?

Almanya'da polis, Pink Floyd rock grubunun kurucularından Roger Waters hakkında soruşturma başlatmış, Roger Waters'a başkent Berlin'deki konserinde Nazi üniforması giydiği gerekçesiyle 'halkı galeyana getirmek' suçlaması yöneltilmişti.

Grubun 17 Mayıs 2023'te başkent Berlin'de verdiği konserde solist ve bas gitarist Waters'ın uzun, siyah bir pardösü ve kırmızı kol bantlarıyla, imitasyon bir makinalı tüfeği izleyicilere doğrulturken görülüyordu. İki çekicin çapraz durduğu, gamalı haça benzeyen sembol, 1982 yapımı, Bol Geldof'un oynadığı filmdeki kıyafetlerde de yer alıyordu.

Söz konusu üniforma, Nazi sembolleri, bayrakları ve üniformalarının yasak olduğu Almanya'da Waters hakkında soruşturma açılmasına sebep oldu. (DIŞ HABERLER)