'Rocky' serisinin yıldızı hayatını kaybetti

Sylvester Stallone ile birlikte rol aldığı 'Rocky' filmiyle tanınan ve Oscar'a aday gösterilen Burt Young 83 yaşında hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bir döneme damga vuran 'Rocky' serisinde Sylvester Stallone tarafından canlandırılan Rocky Balboa'nın en iyi arkadaşı Paulie Pennino rolüyle tanınan oyuncu Burt Young, vefat etti.

Kızı Anne Morea Steingieser, New York Times'a yaptığı açıklamada, Sylvester Stallone'un başrol oynadığı 'Rocky' serisinde Paulie'yi canlandıran ve 1976 yapımı filmdeki performansıyla yardımcı erkek oyuncu dalında Oscar'a aday gösterilen Burt Young'ın öldüğünü doğruladı. Young, 83 yaşındaydı.

Stallone, eski rol arkadaşını ölümü üzerine sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak, "Sevgili dostum Burt, sen inanılmaz bir adam ve sanatçıydın. Ben ve dünya seni çok özleyeceğiz" diye yazdı.

Burt Young’ın canlandırdığı Paulie Pennino, aynı zamanda Rocky Balboa’nın eşi Adrian’ın da ağabeyiydi.

Burt Young’ın rol aldığı filmler arasında 'Chinatown', 'The Pope of Greenwich Village' ve 'Once Upon a Time in America' da bulunuyor. Young, birçok dizide de rol almıştı. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)