Robert Pattinson: Batman rolü için 'Godfather' filmlerindeki Michael Corleone'den esinlendim

Oyuncu Robert Pattinson, "The Batman"deki performansının Francis Ford Coppola'nın "Godfather" üçlemesindeki Michael Corleone (Al Pacino) karakterinden ilham aldığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Alacakaranlık serisinde canlandırdığı Edward Cullen karakteriyle tanınan oyuncu Robert Pattinson geçtiğimiz günlerde The Los Angeles Time'a verdiği bir röportajda "The Batman" filminde canlandırdığı Batman/Bruce Wayne karakteri hakkında konuştu. Pattinson, filmdeki performansı için Michael Corleone'den ilham aldığını açıkladı.

Beyazperde'nin aktardığına göre, konuşmasında "İlk görüşmemizde Matt Reeves, Kurt Cobain'in bu karakterin kilit noktalarından biri olduğunu söylemişti. Bu kafama bir fikir koydu. Bu tür, kendi kendine empoze edilen eziyeti her zaman ilginç bulmuşumdur" ifadelerini kullanan Pattinson ayrıca "istediğinden tam olarak emin olmadığın ama aynı zamanda asla vazgeçemeyeceğini hissettiğin bir hayatı miras almak" fikriyle de ilgilendiğini ve yönetmenle olan konuşmalarında bu açıdan Michael Corleone'den sıkça bahsettiklerini belirtti.

Pattinson'ın Batman/Bruce Wayne rolüne seçilmesi, oyuncunun tanınırlığını kazandığı "Alacakaranlık" serisindeki performansı nedeniyle eleştiriyle karşılanmıştı. Ancak film vizyona girdikten sonra Robert Pattinson'ın performansı beğeni topladı. Yönetmen Matt Reeves ise, daha önce bu filmdeki Bruce Wayne karakterini yazarken Nirvana grubunun solisti Kurt Cobain'den esinlendiğini açıklamıştı.