Rifkin danışmanlık yapacak, Acemoğlu, Gürkaynak, Kara birikim paylaşacak

CHP’nin “İkinci Yüzyıla Çağrı” isimli ekonomik vizyon toplantısında sunum yapacak Jeremy Rifkin Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanı olurken Acemoğlu, Gürkaynak ve Kara birikimlerini paylaşacak.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 3 Aralık’ta açıklayacağı "İkinci Yüzyıla Çağrı” başlıklı ekonomi vizyon toplantısında parti kurmaylarının yanı sıra Jeremy Rifkin, Prof. Daron Acemoğlu, Prof. Refet Gürkaynak ve Hakan Kara da yer alıp bir sunum gerçekleştirecek.

Medya ve Kurumsal İletişimden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı, İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ABD’li yazar, ekonomi ve toplum kuramcısı, aktivist, danışman Jeremy Rifkin’in endüstri alanında genel başkanın başdanışmanı olduğunu doğrularken programda yer alacak diğer ekonomistlerin alanlarında birikimlerini paylaşmak için toplantıda yer alacağını açıkladı.

Acemoğlu, Gürkaynak ve Kara’yı alanlarında uzman kişiler olarak siyaset üstü değerlendirdiklerini söyleyen Özkan, “Kendi alanlarında uzman ekonomistler birikimlerini genel başkanla paylaşıyor ve paylaşmaya devam edecek, programda da bu kapsamda yer alacaklar” açıklaması yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 3 Aralık’ta yapacağı açıklamaya ilişkin paylaştığı videoda, “Ey Dünya! Gözlerimize bak. İyice bak. Seninle rekabet etmeye geliyoruz. Teknolojide, sanayide, eğitimde, insan haklarında, kadın haklarında, özgürlüklerde, demokraside, hayvan haklarında, çevrecilikte, iyi olan her şeyde seninle rekabet etmeye geliyoruz. 3 Aralık’ı bekleyin” demişti.

‘İkinci Yüzyıla Çağrı’ isimli toplantı 3 Aralık 2022 Cumartesi saat 14.00’de İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayında yapılacak. (DUVAR)