Reuters'a konuşan yetkili: Türkiye'nin Kabil Havalimanı'nı koruma niyeti değişmedi

Taliban'ın Afganistan'daki ilerleyişi sürerken, gözler Türkiye'nin Kabil Havalimanı'nı koruma teklifine çevrildi. Ankara'da Reuters'a konuşan iki yetkili, bir niyet değişikliği olmadığını söyledi.

Taliban militanları, Baglan vilayetinin başkenti Puli Humri'yi ele geçirdikten sonra bir video yayınladı.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Taliban'ın ABD ve NATO güçlerinin çekilmesine paralel olarak Afganistan'daki ilerlemesi devam ederken, Türkiye'nin Kabil Havalimanı'nın güvenliğini sağlama konusundaki niyetinin değişmediği belirtildi. Ankara'da Reuters'a isim vermeden konuşan iki yetkili, Taliban'ın sekiz vilayet başkentini ele geçirerek ilerlemesiyle ilgili durumun yakından izlendiğini ama Kabil Havalimanı'na dair bakış açısında bir değişiklik olmadığını söyledi.

İsmi açıklanmayan üst düzey bir yetkili, "Şu an TSK'nin Kabil Havalimanı'nın kontrolünü alması konusunda değişen bir şey yok. Görüşmeler ve süreç devam ediyor. Çalışmalar, bu transferin yapılacağı temelinde devam ediyor ama tabii ki Afganistan'daki durum da yakından takip ediliyor" dedi.

Reuters'a konuşan bir güvenlik yetkilisi de, "Kabil Havalimanı'nın kontrolünün alınmasına dair bakış açısında bir değişiklik yok. Fakat Afganistan'daki durum her gün değişiyor" ifadelerini kullandı.

Afganistan'daki ilerleyişini sürdüren Taliban, cuma gününden bu yana ülkede sekiz vilayetin başkentini ele geçirdi. (DIŞ HABERLER)