Reuters'a konuşan Türk yetkililer: Kabine'den kara harekatı kararı çıkabilir

Reuters'a konuşan Türk yetkililer, kabine toplantısında 'kara harekatı' kararı çıkabileceğini bildirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara'dan üst düzey yetkililer, Türkiye'nin Suriye'ye yönelik olası kara harekatına ilişkin Reuters haber ajansına konuştu. Reuters'a açıklamalarda bulunan yetkililer, bugün yapılacak kabine toplantısında 'kara harekatı' kararı çıkabileceğini belirtti. 

'OPERASYONUN BAŞLAMASI UZUN SÜRMEYECEK'

Üst düzey bir Türk yetkili, "Türk Silahlı Kuvvetleri'nin tam olarak hazır hale gelmesi için sadece birkaç güne ihtiyacı var" dedi. "Operasyonun başlaması uzun sürmeyecek" ifadelerini kullanan isim kara harekatı için Menbiç, Kobanê ve Tel Rıfat'a işaret etti. Yetkili, Türkiye ile desteklediği grupların 2016'dan bu yana kontrol sağladığı bölgeleri birleştirmek için bu bölgelerin hedef alınmasının 'kaçınılmaz' olduğunu söyledi. 

Ankara'nın, Moskova ve Washington ile 'temas halinde olduğu' da belirtildi.

'BÜTÜN HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI'

Bir diğer yetkili ise, "Bütün hazırlıklar tamamlandı. Bu artık siyasi bir karar" açıklamasında bulundu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde AK Parti’nin TBMM Grup Toplantısı’nda, "Tel Rıfat, Münbiç, Aynel Arab gibi çıbanbaşı yerlerden başlayarak adım adım halledeceğiz” ifadelerini kullanmıştı. Erdoğan, şöyle konuşmuştu: 

"Uçaklarla, toplarla, SİHA’larla yaptığımız operasyonlar sadece başlangıçtır. Hatay’dan Hakkâri’ye kadar güney sınırlarımızın tamamını ülkemiz topraklarına saldırı imkânı bırakmayacak şekilde bir güvenlik şeridiyle kapatma kararlılığımız her zamankinden bugün daha güçlüdür. Gerçekleştirdiğimiz sınır ötesi harekâtlarla bu şeridin bir kısmını zaten oluşturduk, kalanlarını da Tel Rıfat, Münbiç, Aynel Arab gibi çıbanbaşı yerlerden başlayarak adım adım halledeceğiz." (DIŞ HABERLER)