Reuters'a konuşan Türk yetkili: Suriye ile ikinci görüşme haftaya yapılabilir

Reuters'a konuşan üst düzey bir Türk yetkili, Moskova görüşmesinin ardından Türkiye, Suriye ve Rusya dışişleri bakanlarının önümüzdeki hafta bir araya gelebileceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye, Suriye ve Rusya'nın bu ay içerisinde dışişleri bakanları düzeyinde bir araya gelmeyi planladığı belirtildi. Reuters ajansına konuşan üst düzey bir Türk yetkili, görüşmenin önümüzdeki hafta yapılmasının olası olduğunu dile getirdi.

Toplantının nerede gerçekleştirileceğinin henüz belirlenmediğini söyleyen yetkili, "Görüşmeler devam ediyor, kesin bir tarih henüz belirlenmedi. Zamanlama üzerinde çalışılıyor" dedi.

'ERDOĞAN-ESAD GÖRÜŞMESİNE ZEMİNE HAZIRLAYACAK'

Ankara'dan üst düzey isim, içeriğin güvenlik meselelerinden siyasi meselelere kayacağını belirtirken, söz konusu toplantının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad arasındaki görüşme için zemin hazırlayacağını söyledi.

Ne olmuştu?

Türkiye, Suriye ve Rusya savunma bakanları, geçtiğimiz ay sınır güvenliği gibi konuları konuşmak için Moskova'da bir araya gelmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan geçen hafta, üçlü dışişleri bakanları toplantısının ardından Esad ile görüşebileceğini söylemişti. (DIŞ HABERLER)