Ressam Melis Doğan: Çocuklara sanata dair yardımların yapılması gerekiyor

Ressam Melis Doğan, sanatını dezavantajlı bölgelerde yaşayan çocuklara ulaştırmak istiyor. Doğan, "Çocuklara sanata dair yardımların yapılması gerekiyor, herkes elini taşını altına koymalı" dedi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ressam Melis Doğan, başta Diyarbakır olmak üzere dezavantajlı bölgelerde yaşayan çocuklara sanatıyla ulaşmak istiyor. Doğan, 6 ay önce Diyarbakır’ın Sur ilçesinde Kumrucuk İlkokulu’nda görevli bir öğretmenden aldığı mesajla sanatını çocuklara ulaştırmak için mücadele etmeye başladığını belirtti. 

Melis Doğan

Doğan, "Newroz’da Diyarbakır’ın Sur ilçesinde Kumrucuk İlkokulu’nda görevli olan bir öğretmen bana yaptığım eserle ilgili mesaj attı. Çok beğendiğini ve satın almak istediğini söyledi. Kendisine bunu parayla vermeyeceğimi, okula göndereceğimi söyledim. Tabloyu gönderirken yanında okumaları için çocuklara kitaplar da gönderdim. Daha sonra çocuklarla görüntülü konuştuk, benden Diyarbakır’a gelmemi ve birlikte bir kez de olsun resim dersi yapmamızı istediler" dedi.

'ÇOCUKLARA SANATA DAİR YARDIM YAPILMASI GEREKİYOR'

Çocukların bu davetini karşılıksız bırakmak istemediğini belirten Doğan, “Eylülde çocukların yanına gideceğim ama çocuklar olmayan malzemelerle nasıl resim yapabilsin? Çocuklara resim malzemeleri, tuval, boya götürmek istiyorum. Bu nedenle 6 aydır çeşitli görüşmeler yaptım, sponsor aradım. Elim boş gitmek istemedim çünkü oraya, en azından onlara tuval ve boya almak istiyorum. Çocuklara sanata dair yardımların yapılması gerekiyor, herkes elini taşını altına koymalı" dedi. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)