Rembrandt Trio 18 Kasım'da CRR'de

Hollandalı Rembrandt Trio, Mevlana'dan ilham alarak hazırladıkları 'A Wind Invisible Sweeps Us Through The World' isimli projelerinden eserleri ile CRR'de sahne alacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rembrandt Trio, 18 Kasım Cumartesi akşamı, saat 20.00’de, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu’nda müzikseverlerle buluşacak. Üçlü konserde, Mevlana Celaleddin-i Rumi’den ilham alarak hazırladıkları 'A Wind Invisible Sweeps Us Through The World' isimli projelerinden eserlerin yanı sıra zamansız besteleriyle de dinleyenlerin karşısında olacak.

Hollandalı Rembrandt Trio, 16 yıldır birlikte çalan ve kıtalar arası performans sergileyen üç arkadaştan oluşuyor. Rembrandt Frerichs (piyano), Tony Overwater (kontrbas) ve Vinsent Planjer (davul). 'A Wind Invisible Sweeps Us Through The World' albümünde dünyanın dört bir yanından motifleri bir araya getirerek müziğin büyüsünü ve evrenselliğini yakalamaya çalışmışlar. 

Son albüm çalışmaları İntizar’ı İranlı şarkıcı Mohammad Motamedi ile kaydeden Rembrandt Trio’nun bu albümünde Farsça ve Türkçe şiirler de yer alıyor. Albüm usta doğaçlamacı Motamedi’nin, ruhani Farsça ve Türkçe şiirlere yaptığı doğaçlamalara Rembrandt Trio’nun batı enstrümanlarıyla eşlik ediyor.

Ülkemizde daha önce Kutsi Erguner’le de aynı sahneyi paylaşan üçlünün ayrıca Erdal Erzincan ve kamanca virtüözü Kayhan Kalhor ile de projeleri bulunuyor. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)