Rekabet Kurumu'ndan Doğan'a hisse devri için onay

Rekabet Kurumu'nun Doğan Şirketler Grubu Holding AŞ'nin, Doğan ve Egmont Yayıncılık ve Yapımcılık Ticaret AŞ'deki Egmont hisselerini devralmasına onay verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rekabet Kurumunun internet sitesinde yayımlanan karara göre, Doğan Şirketler Grubu Holding AŞ ile Egmont International Holding A/S tarafından ortak kontrol edilen Doğan ve Egmont Yayıncılık ve Yapımcılık Ticaret AŞ'nin tek kontrolünün Doğan Şirketler Grubu Holding AŞ tarafından satın alma yoluyla devralınması uygun bulundu.

Patronlar Dünyası'nda yer alan habere göre; Pay devir sözleşmesini takiben Rekabet Kurulu’na yapılacak bildirimin olumlu sonuçlanması halinde, pay devir işleminin usulüne uygun olarak tamamlanması planlanıyor. 

ORTAKLIK 25 YIL ÖNCE KURULMUŞTU 

Doğan Grubu, Türkiye’de uluslararası standartlarda yayıncılık yapmak üzere 25 yıl önce İskandinav yayın şirketi Egmont International Holding A/S ile Doğan Egmont Yayıncılık ve Yapımcılık AŞ’yi kurmuştu.

Kurulduğu ilk günden itibaren istikrarlı bir şekilde büyüyen ve gelişen bu ortaklık Türkiye’nin önde gelen yayıncılık markalarının da sahibi oldu. Doğan Egmont markasına "Doğan Kitap", "onlara Dex", "Doğan Novus", "Ceo+", "Doğan Solibri" ve son olarak da "Doğan Akademi" markaları eklendi. (EKONOMİ SERVİSİ)

Etiketler Doğan Egmont Doğan