Rekabet Kurulu, 4 elektronik ürün şirketi hakkında soruşturma başlattı

Vatan Bilgisayar, Teknosa, Media Markt ve Sunny Elektronik hakkında Rekabetin Koruma Hakkında Kanun'u ihlal suçlamasıyla soruşturma açıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rekabet Kurumu; Vatan Bilgisayar, Teknosa, Media Markt ve Sunny Elektronik hakkında soruşturma açıldığını duyurdu. 

Kurumun internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Rekabet Kurulu'nun 18 Mayıs'taki toplantısında Vatan Bilgisayar, Teknosa, Media Markt ve Sunny Elektronik'in Rekabetin Koruma Hakkında Kanun'un  "Rekabeti Sınırlayıcı Anlaşma, Uyumlu Eylem ve Kararlar" başlıklı 4. maddesini ihlal ettiği suçlamasıyla ilgili önaraştırmaları değerlendirdi.

Bulguların ciddi ve yeterli bulunduğu belirtilen açıklamada, 4 şirket hakkında soruşturma açılmasına karar verildiğin aktarıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"Önaraştırmalarda elde edilen bilgi ve belge ile yapılan tespitleri 18.05.2022 tarihli toplantısında müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak; 4054 sayılı Kanun’un 4. maddesini ihlal edip etmediklerinin tespitine yönelik olarak; Media Markt Turkey Ticaret Limited Şirketi, Teknosa İç ve Dış Tic. A.Ş., Vatan Bilgisayar San. ve Tic. İle Sunny Elektronik San. ve Tic. A.Ş. hakkında soruşturma açılmasına 22-23/370-M ve 22-23/371-M sayı ile karar verdi." (HABER MERKEZİ)