Rapor: Afganistan'da 14 yılda en az 26 bin çocuk öldürüldü veya yaralandı

Çocukları Kurtarın Vakfı'nın hazırladığı raporda, 2005 yılından 2019'a kadar 26 binden fazla çocuğun öldürüldüğü veya yaralandığı kaydedildi. Raporda, Afganistan'ın çocuklar için tehlikeli 11 ülke arasında yer aldığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere merkezli Çocukları Kurtarın Vakfı (Save the Children), Afganistan'da 2005'ten bu yana 26 binden fazla çocuğun öldürüldüğünü veya yaralandığını aktardı. Birleşmiş Milletler verilerinden yola çıkarak hazırlanan raporda, 2005 yılından 2019'a kadar en az 26 bin 25 çocuğun zarar gördüğünü kaydedildi.

'14 YILDIR HER GÜN BEŞ ÇOCUK ÖLÜYOR'

Son 14 yıldır her gün ortalama beş çocuğun öldürüldüğünü veya yaralandığını söyleyen vakıf, Afganistan'ın çocuklar için tehlikeli 11 ülke arasında yer aldığını belirtti. Afganistan'da geçtiğimiz yıl 875 çocuğun öldürüldüğü, 2 bin 275 çocuğun ise sakatlandığı tespit edildi.

'İKİ YIL İÇİNDE 300'DEN FAZLA OKUL SALDIRI DÜZENLENDİ'

Raporda, 2017-2019 yılları arasında ülkede 300'den fazla okul saldırısı düzenlendiği kaydedildi. Çocukları Kurtarın Vakfı'nın Afganistan direktörü Chris Nyamandi, "Bugün, çocuğunuzun intihar saldırısında veya hava saldırısında öldüğü gün olabileceği korkusuyla yaşadığınızı hayal edin. Bu durum, çocukları öldürülen veya yaralanan on binlerce Afgan ebeveyn için korkunç bir gerçekliktir" dedi. Vakıf, 23-24 Kasım tarihlerinde İsviçre'nin Cenevre kentinde düzenlenecek Uluslararası Afganistan Konferansı öncesinde, Afgan çocukların korunması için daha fazla çaba gösterilmesi için çağrıda bulundu. (DIŞ HABERLER)