Rams Global Cizre Belediyespor, Balkan Kupası'nın sahibi oldu

Rams Global Cizre Belediyespor, ilk defa katıldığı Voleybol Erkekler Balkan Kupası'nı kazanarak CEV Challeng Cup'a katılmaya hak kazandı.

Google Haberlere Abone ol

Şirin Bayık

ŞIRNAK - 2022-2023 Voleybol Erkekler Balkan Kupası, 20-21 Eylül tarihlerinde Şırnak'ta yapıldı. Rams Global Cizre Belediyespor, dün rakibi Dor Chisina’yı (Moldova) 3-0, bugün ise KV Peja’yı (Kosova) 3-0 mağlup ederek şampiyon oldu.

'ÜLKEMİZİ NORVEÇ'TE EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDECEĞİZ'

Rams Global Cizre Belediyespor tarihinde ilk kez ülkemizi Avrupa Kupası’nda temsil etti. Şırnak Spor Salonu’nda oynanan maçı takip eden Şırnak Valisi Osman Bilgin, Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Nazlı Demir, Cizre Belediyespor Kulübü Başkanı Süleyman Çağlı, sporcuları ve teknik heyeti tebrik etti. Galibiyetin ardından yaptığı konuşmasında tarihte ilk kez Avrupa kuplarında mücadele etmeninin sevincini yaşadıklarını söyleyen Cizre Belediyespor Kulübü Başkanı Süleyman Çağlı, iyi bir takım kurduklarını belirtti. Çağlı, "Hep beraber bu takıma sahip çıktık. Takımla ilk defa balkan kupalarına katıldık. Biz bunu hayal ediyorduk ve gerçek oldu. Çok mutluyuz, sevinçliyiz, şehrimize, bölgemize, Türkiye’mize hayırlı olsun. Bundan sonra Norveç’e gidiyoruz. İnşallah orda da iyi başarılar yakalayıp ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye gideceğiz” dedi.

Vali Osman Bilgin de “Çok mutluyuz, taraftarımız çok mutlu. Şükür bölgemiz sporla, başarılarıyla anılıyor. Tarihte ilk defa Cizremiz ile Avrupa kupası kazanıyoruz. Cizre olarak bunun öncüsü olduğumuz için de mutluyuz” ifadelerini kullandı. 

Takım antrenörlerinden Cenk Yılmaz, sezona çok iyi hazırlandıklarını ve kupayı kendilerini destekleyen taraftarlarına hediye ettiklerini söyledi.

Rams Global Cizre Belediyespor, şampiyon olarak Avrupa kupalarına CEV Challeng Cup’ta devam edecek ve 32’li Finaller turunda Norveç’in Viking TIF Bergen takımıyla karşılaşacak.