Putin’le görüşen Lavrov: Güvenlik önerilerinin kilit maddelerinde ABD ve NATO ile anlaşma şansı var

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Rus lider Putin'le görüşmesinde Batılı ülkelere sunulan güvenlik garantileri ile ilgili önerilerin kilit maddelerinde ABD ve NATO ile anlaşma şansının olduğunu belirtti.

Sergey Lavrov
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmede Batılı ülkelere sunulan güvenlik garantileri ile ilgili önerilerin kilit maddelerinde ABD ve NATO ile anlaşma şansı olduğunu söyledi. Lavrov, Putin’in, “Batılı ortaklarla anlaşmaya varma şansı var mı, yoksa Rusya'yı sonsuz müzakerelere sürüklemek mi istiyorlar?” sorusunu yöneltmesi üzerine, “Şans her zaman var” yanıtını verdi.

'OLASILIKLARI TAMAMEN TÜKETMEDİK'

Lavrov, "Bugün bir çözüm gerektiren meseleler üzerine sonsuz müzakerelere izin vermeyeceğimiz konusunda birden fazla kez yarıda bulunduk" derken, "Dışişleri bakanı olarak her zaman şanslar olduğunu söylemek durumundayım" ifadelerini kullandı. Lavrov'un, AB ve NATO'dan gelen yanıtların tatmin edici olmadığını ama ABD'nin askeri riskleri azaltmak konusunda somut öneriler getirdiğini söylediği belirtildi. Lavrov, "Bence olasılıkları tamamen tüketmiş olmaktan çok uzağız. Bu aşamada bunları devam ettirmeyi ve geliştirmeyi öneriyorum" dedi.

'KARASULARIMIZA GİREN YABANCI GEMİLERİ VURMAYA HAZIRIZ'

Rusya Genelkurmay Başkanlığı Ana Harekat Dairesi Başkan Yardımcısı Tuğgeneral Stanislav Gacimagomedov ise 'Rusya’nın deniz sınırlarını ihlal eden deniz araçlarını vurmaya hazır olduğu fakat bu kararın en üst düzeyde alındığı' yönünde bir açıklama yaptı.
Rusya parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi’nde ‘yuvarlak masa’ toplantısında konuşan Gacimagomedov, geçen cumartesi bir Amerikan denizaltısının Rus ulusal sularına girmesi gibi durumlarda Rus ordusunun ateş açmaya hazır olup olmadığı sorusuna, ordunun bunu yapmaya hazır olduğu, fakat bu tür kararların en üst düzeyde alındığı yanıtını verdi.

YUNANİSTAN: UKRAYNA'DA İKİ VATANDAŞIMIZ ÖLDÜ

Öte yandan, Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Ukrayna'da yaşayan iki vatandaşının öldüğünü, ikisinin yaralandığını açıkladı. Yunanistan, Ukrayna'daki vatandaşlarını ülkeye dönmeye çağırdı. (DIŞ HABERLER/Sputnik)