Putin'in öksürük endişesi: Merak etmeyin, soğuk havada egzersiz yaptım

Rus lider Vladimir Putin'in canlı toplantı sırasında öksürük krizine yakalanması çalışma arkadaşlarının endişesine neden oldu. Putin ise her gün Covid-19 testi olduğunu dile getirdi.

Fotoğraf: Reuters (Arşiv)
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, çevrimiçi düzenlenen hükümet toplantısına katıldı. Söz alan Putin, konuşması sırasında sıkça öksürmeye başlayınca Rus liderin korona olduğu endişesi aktarıldı. Kremlin lideri, bu endişenin yersiz olduğunu, sadece Sibirya tatilini kastederek soğuk havada egzersiz yaptığını açıkladı. 

'HER DURUMA KARŞI TAHLİLLER YAPILIYOR'

Tarım ve sanayi gibi konuların ele alındığı görüntülü toplantıya katılan Putin, yetkililere seslenirken birkaç kez öksürdü. Kuru öksürüğün Covid-19 semptomlarından biri olduğu biliniyor. Rusya Federasyon Konseyi Sözcüsü Valentina Matviyenko, toplantıda Rus liderin sağlığı hakkındaki endişeleri dile getirdi. Putin ise Sözcü'nün endişelerini "Merak etmeyin, her şey yolunda. Sadece Covid-19 için değil, tüm durumlara karşı tahliller yapılıyor. Yani her şey yolunda" ifadeleriyle yanıtladı. 

Soğuk hava şartlarında egzersiz yapmasının kendisini olumsuz yönde etkilediğini söyleyen Putin, öksürük gündemiyle birlikte çalışma arkadaşlarına aşı olma çağrısı yaptı. Rus lider geçtiğimiz haftalarda tatil için Sibirya'ya gitmişti. 

İZOLASYONDAYDI

Geçtiğimiz ay yakın çevresinde Covid-19 testi pozitif çıkan Putin, iki hafta boyunca kendini izole etmişti. Rusya'da korona nedeniyle ölüm oranı, pandeminin en yüksek seviyesine ulaştı. (DIŞ HABERLER)