Prof. Yaman Akdeniz insan hakları ödülünü Fincancı'ya ithaf etti

Kanada Büyükelçiliği, 2022 İnsan Hakları Ödülü’nü, İfade Özgürlüğü Derneği kurucularından Prof. Dr. Yaman Akdeniz’e verdi. Akdeniz ödülü tutuklu TTB Başkanı Fincancı'ya ithaf etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kanada'nın Türkiye Büyükelçiliği’nde BM İnsan Haklar Evrensel Beyannamesi’nin kabul edilmesinin 74. yıl dönümü nedeniyle bir etkinlik düzenlendi.

Etkinlikte, büyükelçiliğin 5 senedir verdiği İnsan Hakları Ödülü de sahibini buldu.

2022 İnsan Hakları Ödülü’ne, bilişim hukuku uzmanı ve İfade Özgürlüğü Derneği kurucularından Prof. Dr. Yaman Akdeniz layık görüldü.

ANKA'nın aktardığına göre Kanada’nın Ankara Büyükelçisi Jamal Khokhar etkinlikte yaptığı konuşmada, “Kanada, medya ve ifade özgürlüğünün demokratik toplumların mihenk taşı olmaya devam ettiğine ve insan hakları ve temel özgürlüklerin korunması için gerekli olduğuna kuvvetle inanmaktadır. İnsan haklarının desteklenmesi ve korunması, Kanada’nın sarf ettiği gayretlerin ayrılmaz bir parçasıdır” dedi.

'ÖDÜLÜ ANCAK FİNCANCI ADINA KABUL EDEBİLİRİM'

Büyükelçi Khokhar, konuşmasının ardından Yaman Akdeniz’e ödülünü takdim etti.

Ödülü tutuklu bulunan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı’ya adayan Akdeniz şunları söyledi: “Bu alana gönül vermiş, fakat şu anda aramızda bulunamayan, fakat isimlerini anmadan edemeyeceğim isimler var. Bunlardan biri Prof. Şebnem Korur Fincancı. Kendisi şu anda tutuklu. Bu ödülü ancak onun adına kabul edebileceğimi vurgulamak isterim...” (HABER MERKEZİ)