Prof. Dr. Uzbay: Aşı bulunsa da pandemi birkaç ayda yok olup gitmez

Korona virüsüne karşı aşı çalışmalarından olumlu sonuçlar el edilirken, Prof. Dr. Tayfun Uzbay, "Pandemi bıçak gibi kesilip hemen birkaç ay içinde yok olup gitmez" uyarısı yaptı. Uzbay, etkili bir aşının ortaya çıkmasıyla pandeminin kontrol alınmasının kolaylaşacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Başkanı Prof. Dr. Tayfun Uzbay, Covid-19’la mücadele için yürütülen aşı çalışmalarının umut verici olduğunu ancak salgının hemen ortadan kalkmayacağını belirtti.

“Pandemi bıçak gibi kesilip hemen birkaç ay içinde yok olup gitmez. Ancak işe yarar etkili bir aşının ortaya çıkması durumunda öncelikle kontrol altına alınması çok kolaylaşır” diyen Prof. Dr. Uzbay, Covid-19 sürecinde aşı karşıtlarının sessizliğe büründüklerine de dikkat çekti. Uzbay, “Covid-19’da aşı karşıtlarının sesi soluğu kesildi. Etkili bir aşı ortaya çıktığında bunların çoğunun da mutlaka aşılarını yaptıracaklarını düşünüyorum" dedi. Uzbay, "Aşı ne kadar uzun koruma sağlıyorsa ve ne kadar çok sayıda insana uygulanabilirse pandeminin ortadan kalkış süresi de o kadar kısa olur. Şu anda kesin bir süre vermek güç” diye konuştu. (ANKA)