Prof. Celal Şengör: Bir Cumhuriyet Savcısı bilimi reddederek beni şüpheli ilan etmiştir

‘Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağıladığı’ iddiasıyla ifadeye çağırılan Prof. Dr. Celal Şengör, "Bir Cumhuriyet Savcısı bilimi reddederek beni şüpheli ilan etmiştir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bir televizyon programındaki sözleri gerekçe gösterilerek "Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerlere alenen aşağılama" suçlamasıyla açılan soruşturma kapsamında "şüpheli" olarak ifadeye çağrılan Prof. Dr. Celal Şengör Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na geldi.

İfadesinde akademik çalışmalarından örnekler sıralayan Şengör şunları söyledi:

“Türkiye’de de Diyanet ve RTÜK, Orta Çağın görüşlerine geri dönerek benim dile getirdiğim bir tarihi gerçek için Habertürk kanalına ceza verilmesini temin etmişlerdir. Maalesef bir Cumhuriyet savcısı da 21. yüzyılda bilimi reddederek dinsel masalları değerlerin temeli yapan bir görüş için beni şüpheli ilan etmiştir. Bu yapılan hiçbir bilimsel ortamda savunulamaz, her iki kurumu da gülünç duruma düşürür."

Şengör hakkında, 23 Mayıs’ta katıldığı programda söylediği, “Onların hepsi masal. İbrahim diye bir adamın yaşadığı malum değil…Bütün bu söylenen kişiler tarihte yok. Bunların hepsi o üç tane kutsal kitap denilen aslında… Hayır ama bu önemli Suriye din geleneği Mezopotamya din geleneğinden türemiş bir yan branştır" sözleri nedeniyle soruşturma açılmıştı. (HABER MERKEZİ)