Prigojin'in eski videosu ortaya çıktı: 'Sonra uçak havada parçalara ayrılır'

Moskova yakınlarında düşen uçakta öldüğü açıklanan Wagner şefi Prigojin'in nisan ayında verdiği bir demeç paylaşıldı. Prigojin, burada havada parçalanan bir uçaktan söz ediyordu.

"Bu cehennemde en iyisi sendin"
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Wagner lideri ve kurucusu Yevgeniy Prigojin'in 29 Nisan'da Rus askeri bloggerı Semyon Pegov'a verdiği demeçten alınan 40 saniyelik bir video, Prigojin'in akıbetiyle ilgili spekülasyonlara sebep oldu. Prigojin, söz konusu videoda, ülkesine yalan söylemektense öldürülmeyi tercih edeceğini söylüyor ve havada parçalara ayrılan bir uçaktan bahsediyordu. Bu sözleri, sosyal medyada tartışma yarattı.

Yevgeniy Prigojin ve beraberindeki dokuz kişiyi taşıyan özel bir uçağın 23 Ağustos Çarşamba akşamı Rusya'nın başkenti Moskova yakınlarında düştüğü, uçaktaki 10 kişinin de öldüğü açıklanmıştı. Prigojin'in haziran ayında Rusya yönetimine karşı silahlı ayaklanma girişimi nedeniyle yaşanan olayda Kremlin'in dahli olabileceği iddia edilmiş, Kremlin ise bu iddiaların 'tamamen yalan olduğunu' söylemişti.

'BENİ ÖLDÜRÜN DAHA İYİ'

Reuters'ın haberine göre, Prigojin, söz konusu isyan öncesinde, 29 Nisan'da yayınlanan röportajında, Rusya'nın savunma müesses nizamının doğruyu söyleyenleri yavaş yavaş uzaklaştırdığını, Rusya'nın bu sebeple bir felaketin eşiğinde olduğunu iddia ediyordu.

Wagner'e yakın "Gri Bölge" (Grey Zone) isimli Telegram kanalında yayınlanan klipte, Prigojin, "Bugün, kaynama noktasına ulaştık. Neden mi bu kadar dürüst konuşuyorum? Bu ülkede yaşamaya devam edecek o insanlardan önce hakkım yok çünkü. Onlara yalan söyleniyor. Beni öldürün daha iyi" ifadelerini kullanıyordu.

'BUNU ANLAMAMAK İÇİN AMİP OLMAK GEREK'

Yevgeniy Prigojin, videonun devamında ise şöyle diyordu: "Ama yalan söylemeyeceğim. Dürüstçe söylemeliyim ki Rusya bir felaketin eşiğinde. Eğer bu dişli çarklar bugün düzeltilmezse sonra uçak havada parçalara ayrılır."

Bu 40 saniyelik videonun yayınlanmasından sonra söz konusu Telegram kanalına yüzlerce yorum geldi. Bir kullanıcı, "Ama o biliyordu" derken, bazı kullanıcılar ise Prigojin'in hayatta olduğunu iddia etti. Yapılan bazı paylaşımlarda da olaydan Kremlin ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sorumlu olduğu ima edildi. Bir kullanıcı, "Bunu anlamamak için amip olmamız gerekiyor" diye yazdı. Videonun paylaşılmasının ardından Fransa ve Rusya ile savaşın devam ettiği Ukrayna'yı sorumlu tutan paylaşımlar da yapıldı. (DIŞ HABERLER)