Prens Philip'e 'tanrı' olarak tapan yerliler yas töreni hazırlığında

Ada ülkesi Vanuatu Cumhuriyeti'nde, 99 yaşında vefat eden Prens Philip'e 'tanrı' olarak tapan Yaohnanen isimli köyün yerlilerinin yas töreni hazırlığında olduğu belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in 99 yaşında vefat eden eşi Prens Philip'in 'eski bir savaşçının reenkarnasyonu' olduğuna inanan, ada ülkesi Vanuatu Cumhuriyeti'nde bulunan Yaohnanen isimli köyün yerlilerinin yas töreni hazırlığında olduğu kaydedildi.

Vanuatu'yu 1974'te ziyaret eden Prens Philipe 'tanrı' olarak tapan ve bir gün 'geri dönüp Yaohnanen köyüne refah getirmesi için' dua eden yerlilerin inanışının eski bir efsaneye dayandığı belirtildi. Yas töreni için kava isimli bitkinin köklerinden bir içecek hazırlandığı ve bu içeceğin 'manevi dünyanın kapılarını açtığına' inanıldığı aktarıldı. 

'Prens Philip Hareketi' ismiyle anılan inanışın tam olarak ne zaman ortaya çıktığının bilinmediğini söyleyen Kirk Huffman isimli antropolog, ölüm haberinin ardından köy sakinlerinin 'bazı ritüeller' gerçekleştireceğini ifade etti. Vanuatu Kültür Merkezi'nden Jean-Pascal Wahe isimli yetkili ise, "Prens, hepimiz için çok önemli biriydi ve bu büyük bir kayıp" dedi. (DIŞ HABERLER)