Premier Lig'de oynayan Mwepu kalp hastalığı yüzünden 24 yaşında futbolu bıraktı

Ülkesi Zambiya'ya giderken rahatsızlanan Enock Mwepu'nun kalp hastalığı olduğu ortaya çıktı. Genç futbolcunun futbolu bırakmasına karar verildi.

Fotoğraf: Paul Hazlewood
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere Premier Lig takımlarından Brighton&Hove Albion'da forma giyen 24 yaşındaki futbolcu Enock Mwepu, kalp hastalığı sebebiyle kariyerine nokta koydu.

Kulüpten yapılan açıklamada, Mwepu'nun hastalığının kalıtsal olduğu ve futbol oynamaya devam ederse ölümcül bir durumla karşılaşabileceği belirtildi. Açıklamada görüşlerine yer verilen kulüp başkanı Tony Bloom çok üzüldüklerini söylerken, "Kulüp olarak ona tam olarak iyileşmesi ve ardından hayatındaki adımlara karar vermesi için elimizden gelen tüm sevgiyi, yardımı ve desteği vereceğiz" dedi.

Teknik direktör Roberto De Zerbi ise "Enock için çok üzgünüm. O çok heyecanlandığım ve birlikte çalışmayı dört gözle beklediğim bir oyuncuydu. Ona yardım etmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız” diye konuştu.

Zambiyalı futbolcu, milli maçlar arasında ülkesine giderken hastalandı ve Mali'deki hastanede bir süre kaldıktan sonra daha fazla kalp testi için Brighton'a döndü. Muayeneler sonrasında Mwepu'nun hastalığı tespit edildi ve futbolu bırakmasına karar verildi.

Piyasa değeri 20 milyon euro olan orta saha oyuncusu geçen yıl Brighton'a 23 milyon euroya transfer edilmişti. (HABER MERKEZİ)