Prag'da üniversiteye silahlı saldırı: En az 15 kişi öldü

Prag'daki Charles Üniversitesi'ne düzenlenen saldırıda ilk belirlemelere göre en az 15 kişi hayatını kaybetti, 24 kişi de yaralandı. Polis saldırganın öldürüldüğünü duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çekya'nın başkenti Prag'da Charles Üniversitesi'nin Felsefe Fakültesi'nde silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda ilk belirlemelere göre 11 kişi hayatını kaybederken, çoğu ağır çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi.

Polis yetkilileri tarafından yapılan ilk açıklamada fakülteye kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce silahlı saldırı düzenlendiği belirtildi. Saldırıda çok sayıda kişinin yaşamını yitirdiği, çoğu ağır çok sayıda kişinin de yaralandığı aktarıldı.

İlk açıklamanın ardından saldırıyla ilgili konuşan Çekya Emniyet Genel Müdürü Martin Vondrasek, saldırıda 15'ten fazla kişinin öldüğünü, 24 kişinin yaralandığını ifade etti.

Saldırganın olayı gerçekleştirmeden önce büyük ihtimalle babasını da öldürdüğünü kaydeden Vondrasek, bu kişinin fakültede bir konferansa katılmayı planladığını ancak konferansın olduğu salona gelmeden silahını ateşlediğini söyledi.

SALDIRGAN ÖLDÜRÜLDÜ

AA'nın haberine göre olayın yerel saatle 15.00’te yaşandığı belirtilen açıklamada, ilk değerlendirmelere göre saldırganın tek olduğu ve etkisiz hale getirildiği bilgisi paylaşıldı.

Ülke basınında yer alan haberlerde, saldırıyı düzenlediği düşünülen silahlı bir kişiye ait fotoğraf paylaşıldı.

Saldırıda yaralananların sayısının tahmin edilenden daha fazla olabileceği aktarılan haberlerde, bölgeyi tamamen trafiğe kapatan polisin okuldakilerin tahliyesi için çalıştığı kaydedildi.

KİMLİĞİ AÇIKLANDI

Çek haber sitesi Novinky, saldırıyı düzenleyen 1999 doğumlu David Kozak’ın söz konusu fakültede öğrenci olduğunu duyurdu. (DIŞ HABERLER)