Polonya'da istismar yayını: Siyasetçinin çocuğu intihar etti

Polonya devlet radyosunda 'istismar mağduru' olduğuna dair haber yapılan 15 yaşındaki Mikolaj Filiks, intihar etti.

Magdalena Filiks
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Polonya'da ana muhalefet partisi Sivil Platform'un milletvekili Magdalena Filiks'in 15 yaşındaki oğlu Mikolaj Filiks, devlet radyosunun haberinde 'cinsel istismar kurbanı' olarak tanımlanmasının ardından intihar etti. Haberin kamuoyuna yansımasının ardından oğlunun hayatını kaybettiğini duyuran Magdalena Filiks, "Basının, mahremiyetimize saygı göstermesini ve cenazeye katılmamasını istiyorum" dedi. Polonya parlamentosu, hayatını kaybeden Mikolaj Filiks için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. 

MUHALEFET, İKTİDARI SUÇLADI

The Guardian'ın aktardığına göre devlet radyosuna bağlı Radio Szczecin, geçtiğimiz yılın aralık ayında hüküm giyen bir pedofil hakkında yayımladığı haberde kurbanlarla ilgili detaylara yer vermiş, bu detaylar Filiks'in kimliğinin açığa çıkmasına neden olmuştu. Haberde, suçlunun eski bir muhalefet partisi üyesi, seçim adayı ve LGBTİ+ aktivisti olduğu belirtilmişti. 

Devlet medyasında geniş yer verilen haber tepki çekerken muhalefet partileri, söz konusu haberin iktidar partisi tarafından siyasi kazanç için kullanıldığını savundu. İktidar partisinin, medyayı sıkı bir şekilde kontrol ettiği ve LGBTİ+ karşıtı kampanya yaptığı biliniyor.

Radyo Szczecin'de ilgili haberi yapan gazeteci Tomasz Duklanowski ise konuyla ilgili verdiği demeçte, çocuk istismarı iddialarının üstünü örten tek kurumun Katolik kilisesi olmadığını göstermek için haberi yayınladığını söyledi. (DIŞ HABERLER)