Polonya Büyükelçisi, Ukrayna Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı

Polonya Cumhurbaşkanı'nın danışmanlarından birinin 'Ukrayna'nın Polonya'nın yardımlarını takdir etmeye başlaması gerektiği' açıklaması üzerine Polonya'nın Kiev Büyükelçisi bakanlığa çağrıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ukrayna, Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda'nın Dış Politika Başdanışmanı Marcin Przydacz'ın Polonya basınına verdiği demeçte kullandığı ifadeler sebebiyle Polonya'nın Kiev Büyükelçisi Bartosz Cichocki'yi Dışişleri Bakanlığı'na çağırdı.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, Ukrayna Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Przydacz'ın dün ülke medyasına yaptığı açıklamada Ukrayna'nın Polonya'nın yardımlarını 'takdir etmeye başlaması gerektiği' yönünde ifadeler kullandığı hatırlatıldı.

Söz konusu ifadeler hakkında Polonya'nın Kiev Büyükelçisi Bartosz Cichocki'nin Ukrayna Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldığı ifade edilen açıklamada, "(Przydacz'ın) Polonya'nın (bize sağladığı) yardım için Ukraynalıların nankörlük ettiği iddiasına ilişkin yorumlarının gerçek dışı ve kabul edilemez olduğu toplantı sırasında vurgulandı" denildi.

'SİYASET İLİŞKİLERİN GÜCÜNÜ SORGULAMAMALI'

Bakanlığın açıklamasında, Ukrayna-Polonya dostluğunun siyasi hedeflerden çok daha derin olduğu belirtilerek, "Siyaset, uluslarımız arasındaki karşılıklı anlayışı ve ilişkilerin gücünü sorgulamamalıdır. Hiçbir açıklama barış için birlikte çalışmamızı ve ortak bir Avrupa geleceğini inşa etmemizi engelleyemeyecek" değerlendirmesinde bulunuldu.

24 Şubat 2022'de başlayan Rusya-Ukrayna savaşının başından bu yana Varşova yönetimi Kiev'e açık destek ilan etti. Finansal ve askeri olarak Ukrayna'yı destekleyen Polonya'da halihazırda 2 milyona yakın Ukraynalı sığınmacı yaşıyor. (DIŞ HABERLER)