CHP Korkuteli ilçe yönetimi görevden alındı

CHP Korkuteli ilçe yönetimi görevden alındı. Antalya İl Başkanı Bayar, "Usulsüz para toplandı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, yazılı açıklama yaparak partisinin Korkuteli İlçe Başkanı Yıldıray Çıldır ve ilçe yönetimin, "partinin ilkelerine ve kurumsal yapısına uymayacak biçimde usulsüz ve makbuzsuz para toplandığının tespiti" gerekçesiyle görevden alındığını duyurdu.

Parti içi demokrasinin ve denetleme mekanizmalarının eksiksiz şekilde uygulandığını belirten Nusret Bayar, mart ayından bu yana Korkuteli'nde bazı yöneticilerin parti tabanı ve kamuoyunun yoğun şikayet ve rahatsızlıklarıyla gündeme geldiğini, bu doğrultuda 22 Haziran'da inceleme ve soruşturma komisyonu oluşturulduğunu aktardı.

'İHRAÇ TALEBİYLE DİSİPLİN KURULUNA SEVK EDİLDİLER'

Komisyon çalışması neticesinde il yönetiminin dün toplandığını aktaran Bayar, şöyle devam etti:

"Soruşturma neticesinde CHP'nin ilkelerine ve kurumsal yapısına uymayacak biçimde usulsüz ve makbuzsuz para toplandığını tespit ettik. Buna istinaden il yönetim kurulunun oy birliğiyle aldığı kararla ve genel merkezimizin bilgisi dahilinde tüzüğümüz gereğince Korkuteli İlçe Başkanı ve yönetimi görevden alınmıştır. Ayrıca görevden aldığımız ilçe başkanı ve sayman ihraç talebiyle tedbirli olarak Disiplin Kuruluna sevk edildi."

Daha önce il ve ilçe yöneticiliği yapmış kişilerin de arasında bulunduğu bir grubun il yönetimini itibarsızlaştırmaya yönelik açıklamalar yaptığını savunan Bayar, göreve gelirken "idare etmeye değil, yönetmeye geldiklerini" belirtti. (ANTALYA/AA)