Erdoğan: Salgın döneminde tüm dünyanın takdirini kazandık

Cumhurbaşkanı Erdoğan:  "Türkiye olarak salgın dönemini, sağlık başta olmak üzere her alanda tüm dünyanın takdirini kazanan bir başarıyla yönettik." 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, turizm dışında tüm sektörlerde korona virüsü salgını öncesi seviyeye yaklaşıldığını öne sürdü. Erdoğan, halka, 26,5 milyar lira tutarındaki kaynağı karşılıksız olarak sunduklarını da söyledi.

Erdoğan, bayram mesajında, korona virüsü salgınına dikkat çekerek, sosyal mesafe ve maske kuralına uyulmasını istedi. 'TAMAM' diye ifade ettikleri 'temizlik, maske ve mesafe' ilkelerinin hayatın merkezine yerleştirilmesi gerektiğini ifade eden Erdoğan, "Türkiye olarak salgın dönemini, sağlık başta olmak üzere her alanda tüm dünyanın takdirini kazanan bir başarıyla yönettik. Salgın döneminde gelir düzeyi düşük kesimlerden başlayarak her bir ferde destek olmaya özel önem verdik" dedi.

Mesajında, uluslararası konulara da değinen Erdoğan, şu açıklamayı yaptı: "Irak ve Suriye'den Libya'ya uzanan geniş bir alanda süren mücadelemizi hem kendimiz hem bu ülkelerdeki dost ve kardeşlerimiz için zaferle neticelendirmekte kararlıyız. Doğu Akdeniz ve Ege'deki haklarımızı korumak için başlattığımız çalışmaları sonuna kadar devam ettireceğiz. Fatih Sultan Mehmet Han'ın vakfiyesine uygun şekilde, yine bir cuma günü yeniden ibadete açtığımız Ayasofya Camii örneğinde olduğu gibi, egemenlik haklarımızı kullanmakta tereddüt göstermeyeceğiz."

(HABER MERKEZİ)