Ahmet Davutoğlu: Ayasofya'nın açılması bize sürur vermiştir

Ayasofya'nın statüsünün cami olarak değiştirilmesini değerlendiren Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Ayasofya'nın açılması bize sürur vermiştir, Danıştay'ı tebrik ediyoruz. Doğru bir karardı, arkasında dimdik durduk. Bundan sonra da duracağız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Konya'da bir otelde düzenlenen partisinin Karatay ve Meram İlçe Kongresi'ne katıldı.

Kongrede konuşma yapan Ahmet Davutoğlu, siyasi çalışmalarına ilişkin "uzun ve çetin bir yolculuğun içinde olduklarını" söyledi.

Davutoğlu, "Siyaset bilimciler Gelecek Partisi'nin kurucu üyelerinin geçmişlerine baksınlar. Çok iddialı bir şey söyleyeceğim; Türkiye Cumhuriyeti tarihinde Gelecek Partisi kadar kapsayıcı ve kuşatıcı ikinci bir parti kurulmamıştır. Türkiye'de ne kadar renk varsa kurucularımızın arasındadır" ifadesini kullandı.

Davutoğlu, partisinin sembolünün asırları kuşatan bir çınar olduğuna işaret ederek, "Bu çınarın altına herkes girecek ve buraya gelenlere kimlik sormayacağız. Partimizde, 12 Eylül'ün zindanlarında düşüncelerinden dolayı hapis yatmış ülkücü, sağcı, muhafazakarlar da var, solcular da var. Biz, Hazreti Mevlana'nın dediği gibi, 'Bu topraklara muhabbet tohumları ekmeye geliyoruz.' Kapsayıcı siyasetin parçasıyız. Onun için birileri düşüşte biz de yükselişteyiz" dedi.

'AYASOFYA'NIN AÇILMASI BİR NESLİN ÖZLEMİDİR'

Politikada doğru hamleleri desteklediklerini belirten Davutoğlu, "Ayasofya'nın açılması bize sürur vermiştir, Danıştay'ı tebrik ediyoruz. Doğru bir karardı, arkasında dimdik durduk. Bundan sonra da duracağız. Geçtiğimiz günlerde 'zoom' üzerinden yapılan uluslararası bir toplantıda, bunu gururla savundum. Ayasofya'nın açılması bir neslin özlemidir" diyen konuştu.

'HAKİMLERE TALİMAT VERENLER FATİH'İN AHLAKINDAN BAHSEDEMEZ'

"Ayasofya'nın mimarisine, kubbesine ve minarelerine sahip çıkmak esas değildir" diyen Ahmet Davutoğlu, Fatih Sultan Mehmed'in ahlakına sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

Davutoğlu, "Fatih Sultan Mehmed'in ahlakı, kadının huzuruna vardığında Hristiyan bir vatandaşla eşit bir şekilde ayakta durmak ve kadının verdiği hükme razı olmaktır. Kadılara, bugünkü hakimlere talimat verenler, Fatih'in ahlakından bahsedemezler. Gelecek Partisi iktidarında hakimlere talimat verilmeyecek. Hakimlere, 'Talimatı vicdanınızdan alın' diyeceğiz. Hukukta ve adalette talimat vicdandan alınır, siyasi otoriteden değil. Adaleti ihya edeceğiz. Hak, hukuk ve adaleti bu ülkede tekrar kaim kılacağız inşallah" ifadelerini kullandı. (KONYA/AA)