Öztrak: Açıkça CHP düşmanlığı

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Enis Berberoğlu'nun vekilliğinin düşürülmesi işlemi ve tutuklanmasıyla ilgili şunları söyledi: "Şahsi bir garezle yapılmıştır ve açıkça CHP düşmanlığıdır. Hiç kimsenin şüphesi olmasın, ip koptuğu yerden bağlanır ve hak, batıla galip gelir."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun vekilliğinin düşürülmesi işlemi ve ardından evinden alınıp tutuklanmasının "20 Temmuz sivil darbesinin yeni bir adımı" olduğunu söyledi.

Basın toplantısı düzenleyen Sözcü Öztrak, "Dün TBMM'de bu müflis bezirgan siyasetinin yeni bir senaryosu sahneye kondu" dedi. Öztrak şöyle devam etti: "Demokrasi ve milli irade ayaklar altına alındı. Enis Berberoğlu'nun milletvekilliği, bu davalarla ilgili yargılanan diğer şahıslarla ilgili suçlama kalmamışken, Anayasa Mahkemesi'ne başvurmuş karar beklerken Meclis'in geçmiş içtihatları ve uygulamaları da yok sayılarak düşürülmüştür. Hele gece yarısı arkadaşımızın apar topar evinden gözaltına alınması tam bir zulümdür. Şahsi bir garezle yapılmıştır ve açıkça CHP düşmanlığıdır. Hiç kimsenin şüphesi olmasın, ip koptuğu yerden bağlanır ve hak, batıla galip gelir. Millet iradesi ile inatlaşanlara, millet sandıkta gereken dersi verir."

'RECEP BEYE'E Mİ, TAYYİP BEY'E Mİ, ERDOĞAN'A MI İNANACAĞIZ'

CHP'li Öztrak, sokağa çıkma yasağı ilan edilip Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Gönlüm razı olmadı" diyerek iptal edilmesini de şöyle eleştirdi:

"Böyle bir ileri iki geri adım atarak bu süreci nasıl yöneteceksiniz? Ülkeyi nasıl yöneteceksiniz? Bilim Kurulu bu kararın neresinde? Sizin planlarımız, programlarınız yok mu? Bu nasıl bir gayrı ciddilik. Önce Sağlık Bakanı çıkıyor, 'Böyle bir düşüncemiz yok' diyor, sonra AK Parti Genel Başkanı çıkıyor, 'Sağlık Bakanlığı önerdi' diyor. Sonra Recep Bey çıkıyor, 'Günlük vaka sayısı yeniden yükselince bu kararı aldık' diyor, Tayyip Bey çıkıyor 'Gönlüm razı olmadı' diyor, Erdoğan 'Sokağa çıkma yasağını iptal ettim' diyor. Şimdi bunun hangisine inanacağız, hangisine güveneceğiz? Recep Bey'e mi, Tayyip Bey'e mi yoksa Erdoğan'a mı? Bu ülke yönetimindeki savrulmayı çok açık seçik biçimde ortaya koyuyor. Tek bir kişinin aklını herkesin aklının önüne koyarsanız işte böyle olur." (HABER MERKEZİ)