Kızılay'a yürüyen milletvekilleri darp edildi

Meclis'te üç milletvekilinin haklarında verilen yargı kararlarının okunması ve ardından tutuklanmalarını HDP milletvekilleri bugün düzenledikleri yürüyüşle protesto etti. Güvenpark'a yürümek isteyen vekillere polis izin vermedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - HDP'li milletvekilleri, Meclis'te dün HDP milletvekilleri Leyla Güven, Musa Farisoğulları ve CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun haklarında kesinleşmiş yargı kararları okunduktan sonra gözaltına alınıp tutuklanmasının ardından bugün bir açıklama yaptı. Açıklamanın ardından Kızılay'daki Güvenpark'a yürüyüşe geçen vekillere polis izin vermedi. Vekiller darp edildi.

Milletvekillerinin "Darbe Var" dövizleri taşıdığı ve TBMM'de yapılan açıklamada konuşan HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, "4 Kasım 2017'de başlayan darbe 27. Dönem'de de devam ediyor" dedi. HDP'nin gücünü haklılığından aldığını belirten Beştaş, darbeciliğe boyun eğmeyeceklerini, demokrasi mücadelesini sürdüreceklerini kaydetti.

Polisin saldırısı sırasında HDP Milletvekili Rıdvan Turan'ın ceketi yırtıldı.

Açıklamanın ardından HDP Milletvekilleri Kızılay Güvenpark'a yürümeye başladı. Burada HDP il yöneticileri ile buluşacak olan vekilleri polis Yargıtay binası önünde durdurdu.

POLİS MİLLETVEKİLLERİNİ DARP ETTİ

Polis amiri ve vekillerin konuşmalarının ardından milletvekilleri yürüyüşünü sürdürdü. Polisin çok sayıda çevik kuvvet ekibiyle Güvenpark’a girişi kapattığı görüldü.

Polis Güvenpark girişinde milletvekillerine saldırdı. Çok sayıda milletvekili polisler tarafından darp edildi. Basın mensuplarının uzaklaştırılmaya çalışıldığı Güvenpark girişinde milletvekillerinin taşıdığı pankartlar polis tarafından parçalandı.

GÜVENPARK’A GİRİŞ ENGELLENDİ

Polisin Güvenpark’a girişlerine izin vermediğini söyleyen HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, “İzin vermiyorlar. ‘Valilik yasakladı’ diyorlar. Dün Meclis’te darbe yapanlar bugün milletvekillerine izin vermiyor” dedi.

OLUÇ: VEKİLLİKLER SARAY’DAN TALİMATLA DÜŞÜRÜLDÜ

Polisin engellemesinin ardından HDP’li milletvekilleri Güvenpark’a giriş yapamadı. Milli Eğitim Bakanlığı önünde bir açıklama yapan HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, “Sosyal mesafe kuralının korunması gerekiyordu ama emniyet, vekillerin Güvenpark’ta açıklama yapmasını hukuksuz bir biçimde engelledi. Burada yaşanan taşıdığımız dövizin anlamını ortaya çıkardı. Darbe var. İktidar demokrasiye darbe yapmaktadır. Üç milletvekilinin vekillikleri Anayasa Mahkemesi’ndeki yargı süreci tamamlanmamış olmasına rağmen saraydan verilen emirle düşürülmüştür” dedi.

“Darbe sadece ordu ve askerler tarafından yapılmaz” ifadelerini kullanan Oluç, “Kıravatlılar da darbe yaparlar. Darbeci iktidarla karşı karşıyayız. Darbe var diye bas bas bağırırlarken kendi niyetlerini ortaya çıkardılar. Bu iktidarın amacı Türkiye’de adaleti sağlamak değildir. Bu iktidarın tek amacı kendi koltuklarını, yandaşlarını korumaktır. Biz HDP olarak bütün örgütlerimizle, bütün seçilmişlerimizle dimdik ayakta duracağız. Bu iktidarın zulmü karşısında asla boyun eğmeyeceğiz, diz çökmeyeceğiz. Biz bütün kararlılığımızı göstermeye devam edeceğiz. Demokratik siyaset alanında tasfiye etmeye çalışanlara karşı kararlı duruşumuz sürecek” diye konuştu.

VEKİLLER MECLİSE GERİ DÖNDÜ

Oluç’un Güvenpark girişindeki açıklamasının ardından milletvekilleri sloganlar eşliğinde TBMM’ye geri döndü.

.