HDP Ankara İl Eş Başkanı gözaltına alındı

Kayyımlara karşı açıklama yapmak isteyen HDP'nin Ankara İl Başkanlığı binasını saran polis, İl Eş Başkanı Vezir Coşkun Parlak ve dokuz kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında HDP MYK Üyesi Veli Saçılık ile HDP eski milletvekili Nihat Akdoğan da bulunuyor. Polisin parti binasına yönelik ablukası sürüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Ankara İl Örgütü'nün kayyımlara ilişkin açıklamasına izin vermeyen polis, İl Eş Başkanı Vezir Coşkun Parlak ile dokuz kişiyi darp ederek gözaltına aldı.

Açıklamaya 'Valilik izni olmadığı' gerekçesiyle engel olan polis, il binasını sararak çıkışlara da müsaade etmedi. Polisler HDP Ankara İl Eş Başkanı Vezir Coşkun Parlak'ı gözaltına alırken gazetecilerin çekim yapmasını da "sarı basın kartı yok" diyerek engelledi. Öte yandan polisler karşı binadan çekim yapan yurttaşları da görüntüye aldı. Polisi protesto eden partililer, "Faşizme karşı omuz omuza" ,"HDP halktır halk burada" ve "Kahrolsun AKP faşizmi" sloganları attı.

Polis, bir kez daha basın açıklaması yapmak isteyen partililere saldırdı. Birçok partiliyi darp eden polis, HDP Parti Meclisi Üyesi ve avukat Alişan Şahin'i, ters kelepçe takarak gözaltına aldı. HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi KHK’li Sosyolog Veli Saçılık, HDP Hakkari eski milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Nihat Akdoğan, Deniz Akil, Zeyno Bayramoğlu, Mehmet Şerif ve ismi öğrenilemeyen 3 kişi daha gözaltına alındı. Polisin parti binasını abluka altında tutmaya devam ettiği belirtildi.

Bu arada HDP'den yapılan açıklamada "Ankara İl Örgütümüzün önünde kayyım darbesini protesto etmek isteyen partililerimize dönük polis saldırısı, iktidarın faşist uygulamalarının boyutunu göstermektedir. Partimizin sesinin duyulmasından bu denli korkuyorlar; çok haklılar çünkü bizim sesimiz hakikatin sesidir!" denildi. (MA)