HDP 18 ülkenin temsilcileriyle görüştü: İnfaz yasasına sessiz kalınmasın

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Dış İlişkiler Komisyonu Eş Sözcüsü Hişyar Özsoy, Türkiye’de son yaşananlarla ilgili 18 ülkenin diplomatik temsilcileri ile görüştü. Özsoy, yeni infaz yasası ve Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek’in durumu için uluslararası çağrı yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Halkların Demokratik Partisi (HDP) Dış İlişkiler Komisyonu Eş Sözcüsü Hişyar Özsoy, 18 ülkenin büyükelçilik temsilcilikleri ile Türkiye’de yaşanan gelişmeler üzerine bir video konferans toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda, yeni infaz yasası, salgınla mücadele , belediyelere kayyım atanması, partilerine yönelik saldırılar, Kuzey Suriye’deki gelişmeler ve ölüm orucu eylemleri gibi konular konuşuldu.

İnfaz yasasının AKP-MHP ortaklığıyla siyasi tutsakları kapsam dışı bırakarak Meclis’ten geçirildiğini ifade eden Özsoy, bu yasanın hem Anayasa hem de uluslararası sözleşmelere aykırı olduğunu ifade etti. Özsoy, hükümlü çete liderlerinin bu yasayla serbest bırakıldığını ama muhalif düşünceleri yüzünden hapsedilen binlerce siyasetçinin tahliye taleplerinin reddedildiğini aktardı. Özsoy, infaz yasasına karşı Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi’ne sessiz kalmama çağrısı yaptı.

'HÜKÜMET SALGINI FIRSATA ÇEVİRİYOR'

BM’nin salgın nedeniyle yaptığı küresel ateşkes çağrısına rağmen Türkiye’nin ülke içinde ve dışında askeri hareketliliklerinin devam ettiğini belirten Özsoy, “Salgına rağmen AKP-MHP hükümeti Kuzey Suriye’de demografik yapıyı değiştirme çalışmalarına devam ediyor” dedi. Hükümetin, salgın koşullarını fırsata çevirerek HDP ve demokratik muhalefet üzerindeki baskılarını da arttırdığını söyleyen Özsoy, HDP’li belediyelerin başlattığı “Kardeş Aile Kampanyası” nedeniyle medyada hedef alındıklarını söyledi.

Özsoy ayrıca, ölüm orucundaki Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek’in durumunun çok kritik bir hal aldığını ifade etti ve uluslararası toplumu, eylemcilerin taleplerinin kabulü için tavır göstermeye ve yetkilileri teşvik etmeye çağırdı. (HABER MERKEZİ)