Soylu krizinde yeni sayfa: 'İlk açıklama' iptal

Süleyman Soylu'nun 'aynı kararlılıkla devam etmeliyiz' şeklinde açıklama yaptığı haberi kaynağından iptal edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun istifa krizinde bu sabah yeni bir gelişme yaşandı. Cuma gecesi halkı sokağa döken sokağa çıkma yasağı uygulaması konusunda sorumluluğunu kabul ederek istifa ettiğini açıklayan Soylu'nun kararı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından reddedilmişti.  Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada da Soylu'nun göreve devam edeceği belirtilmişti. Ancak Soylu istifa açıklamasını sosyal medya hesabından silmedi.

Gözler İçişleri Bakanı'na çevrilmişken bu sabah İhlas Haber Ajansı, "Süleyman Soylu'dan kriz sonrası ilk açıklama" duyurusuyla bir haber geçti. Habere göre Soylu kısa bir açıklama yapmış ve, “Allah hem milletimize hem de bizden umudu olanlara bizi mahcup etmesin. Aynı kararlılıkla devam etmeliyiz. Allah’a emanet olun” demişti.

Ancak bu haberin hemen ardından ajanstan bir "özür" açıklaması geldi. Açıklamada Soylu'nun açıklamasına dair haberin "kaynağından iptal edildiği" belirtiliyor ve özür dileniyordu. Söz konusu açıklamanın iki yıl önce yapılan eski bir açıklama olduğu iddia edildi. Soylu'dan ise halen bir açıklama gelmedi. (HABER MERKEZİ)