Murat Yetkin: Soylu neden istifa etti, Erdoğan neden reddetti?

Sokağa çıkma yasağı tartışmaları ve ardından gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun istifa kararı siyaset kulislerini hareketlendirdi. Gazeteci-yazar Murat Yetkin, Erdoğan'ın istifa kararını reddetmesiyle sonuçlanan sürecin perde arkasını irdeledi...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun önce cuma akşamı aniden getirilen sokağa çıkma yasağının, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla alındığını söylemesi, istifa açıklamasında ise "Tüm sorumluluk şahsıma aitir" cümlesi dikkat çekti. Açıklama üstüne açıklama yapan Soylu, pazar günü de Hürriyet gazetesinin manşetinden 'öngöremedim' dedi... Ardından ise dün akşam, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından reddedilen istifa açıklaması geldi.

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, 'Soylu neden istifa etti, Erdoğan neden reddetti?' başlıklı, 'yetkinreport.com'daki haber portalında istifa sürecini ele aldı. Yazının bir bölümü şöyle:

Soylu’nun istifasının kabulü, Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi kabinesinin şimdiye dek en ciddi kaybı olacaktı. Hatırlanacağı gibi, daha önce Soylu AK Parti içinden eleştirilere hedef olduğunda kendisini savunanlar arasında Erdoğan’ın seçim ortağı MHP lideri Devlet Bahçeli de yer almıştı. Soylu’nun yapılan ama sonucu açıklanmayan bazı anletlerde AK Parti bünyesinde kabinenin en başarılı bakanı olarak görüldüğü kulise sızmıştı.

Şimdiyse Soylu’nun hem kabine içindeki, hem de AK Parti bünyesindeki konumu ve gücü artmış bulunuyor. Soylu’nun istifa resti ve bu restin Erdoğan tarafından görülmesinin sonuçlarını Pazartesi gününden itibaren görmeye başlayabiliriz.

YAZININ TAMAMI