Gelecek Partisi’nden kayyım tepkisi: Hukuksuzluk

Gelecek Partisi Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Doğan Demir, kayyım atamalarına tepki gösterdi, “Yargı kararı olmadan görevden almak hukuksuzluktur” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - İçişleri Bakanlığı tarafından HDP’nin Batman İl Belediyesi ile Diyarbakır, Iğdır ve Siirt’te 7 ilçe belediyesine kayyım atanmasına Gelecek Partisi’nden de tepki geldi.

Gelecek Partisi Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Doğan Demir, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Dünyayı ve ülkemizi kaosa çeviren salgın nedeniyle en çok dayanışmaya ihtiyacımız olduğu dönemde HDP’li belediyelere kayyım ataması yapmak halkın iradesine ipotek koymaktır. Teröre bulaşmış HDP' li belediyeleri yargı kararıyla görevden almak ve kayyım yerine Meclis üyelerinin içinde seçim yaparak halkın iradesine saygı duymak gerekiyor. Ayrıca yargı kararı olmadan görevden almak hukuksuzluktur” dedi.

HUKUKSUZLUK KİMSEYE BİR ŞEY KAZANDIRMAZ

Doğan Demir, ayrıca şu değerlendirmede bulundu: “Son iki günde 8 tane HDP'li belediyeye kayyım atandı. Seçimde 65 belediye kazanan ve bugüne kadar 40'a yakın belediyesine kayyım atayan İçişleri Bakanlığı bir an önce bu tutumundan vazgeçmeli. Teröre bulaşmış belediye başkanları varsa yargı kararıyla görevden almak gerekiyor ve yerine Meclis üyelerinin içinden seçim yaparak halkın iradesinin tecelli etmesi lazım. Bu ülke hepimizin, hukuk ve adalet hepimize lazım olduğu gibi anti-demokratik uygulamalara hepimizin birlikte karşı çıkması gerekir. Aksı taktirde demokrasiden bahsedemeyiz. Ayrıca dünyayı ve ülkemizi saran virüs nedeniyle en çok dayanışmaya ihtiyacımız olduğu dönemde hukuksuzluk yapmak kimseye bir şey kazandırmaz.”