Ağıralioğlu: Devlet Bey'in açıklamasını beğendim

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin partilerindeki istifalarla ilgili açıklamasını değerlendiren İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, "Devlet Bey'in açıkladığı şeyi beğendim. Şöyle beğendim; istikrar parti disipliniyle sağlanabilir bir şey. Herkes ayakta kalsın" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, İYİ Parti Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal ve Balıkesir Milletvekili İsmail Ok'un istifa gerekçelerini değerlendirdi.

Anadolu Ajansı'ndan Esin Işık'a konuşan Yavuz Ağıralioğlu, "Terör, teröre müsamaha imalarını nezaketsizlik sayıyoruz. Bu anlamda duruşu net bir partiyiz" dedi.

'İSTİFA GEREKÇELERİNİ MAKUL BULMUYORUM'

Gerekçeleri, yaralayıcı bulduklarının söyleyen Ağıralioğlu, "Arkadaşlarımın gerekçedeki açıklamalarını makul bulmuyorum. Şahsi iradelerine tamam, bir şey demiyoruz. Ama gerekçelerinin içerisinde 'biz böyle görüyoruz, gidiyoruz' derken bizi tam olarak ne sayıyorlar? Biz neyiz? Biz aynı hassasiyetlerin insanlarıyız. İsmail Ok açıklamalarında 'partimizi, Meclis grubunun çalışmalarını beğeniyorum, Genel Başkanımı çok takdir ediyorum, sonra da ben gidiyorum.' Bu tam olarak ne demek?" ifadelerini kullandı.

'İSTİFALARIN DEVAM EDECEĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUZ'

Ağıralioğlu, istifaların her zaman her partiden olabileceğini belirterek, "İYİ Parti'nin kurmay heyeti MHP'den ayrıldı. İstifaların devam edeceğini düşünmüyoruz" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin istifalarla ilgili "Türkiye'nin siyasi istikrara, birlik beraberliğe ihtiyaç duyduğu bir dönemde hiçbir siyasi partide istikrarsızlık söz konusu olmamalıdır" açıklamasına da değinen Ağıralioğlu, "Devlet Bey'in açıkladığı şeyi beğendim. Şöyle beğendim; istikrar parti disipliniyle sağlanabilir bir şey. Herkes ayakta kalsın" değerlendirmesinde bulundu.

Bahçeli'den İYİ Partililere 'İstifa etmeyin' telkiniBahçeli'den İYİ Partililere 'İstifa etmeyin' telkini

"Gerekçeleri oturtmaya çalışıyoruz, karşılığı yok" diyen Ağıralioğlu, "İrademizi beyan ettik, arkadaşlarımız da böyle ifade etti. Kendileri bilir. Bunun takdirini millet verecektir. Bu gerekçeler doğru olsun partimizin kuruluş iradesini ortadan kaldırır. Bu partide bu imaların hiçbirisi doğru değil. Bunların doğru olduğunu kabul etsek Genel Başkan dahil kimse kalmaz bu partide, herkes gider" şeklinde konuştu.