Gelecek Partisi: 2 ayda yüzde 15 tanınma, 3.9 oy

Kuruluşunun üzerinden 2 ay geçen Gelecek Partisi, tanınma oranını yüzde 15, oy oranı yüzde 3.9 olarak tespit etti. Medya ambargosuna dikkat çeken parti yöneticileri il teşkilatı açılışları ile sahaya inecek, yüz yüze programlarla halka ulaşmaya çalışacak.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İstanbul İl Başkanlığı açılışı ile sahaya indi. Davutoğlu il başkanlığı açılış töreni programları kapsamında her hafta bir-iki kenti ziyaret edecek.

12 Aralık’ta kuruluşunu resmileştiren Gelecek Partisi teşkilatlanma çalışmalarına başladı. Kuruluşun ardından geçen 2 ayda aralarında İstanbul, Ankara ve İzmir’in bulunduğu 32 kentte kurucu il başkanları atandı. Atanan il başkanı sayısının şubat sonu, mart başında 50’yi bulması bekleniyor.

'GELECEK PARTİSİ TABELAYA GİRDİ'

Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre, kuruluşunun üzerinden iki ay geçen Gelecek Partisi’nin tanınma oranı henüz yüzde 15. Bu oranın düşük olmasında medya ambargosunun etkili olduğu ifade ediliyor. Özellikle ulusal gazete ve televizyonlarda Gelecek Partisi’ne yer verilmediğini belirten yetkili yüzde 15 tanınırlık oranına karşın yüzde 3.9 oy göründüğünü, bunun da önemli olduğunu belirtiyor. Bir başka parti yetkilisi ise, “Borsada bir tabir vardır. Tabelaya girmek diye. Gelecek Partisi de tabelaya girdi” diyor.

Ulusal televizyon ve gazetelerde yer bulamadıklarını belirten Gelecek Partisi yetkilileri yüz yüze siyasetin önemine dikkat çekerek daha yoğun bir saha çalışması yapacaklarını belirtiyor. Bir parti yetkilisi, “İl başkanlığı açılışları bu açıdan bir fırsat. Sahaya inmek için sabırsızlanıyoruz” diyor.

DAVUTOĞLU İL BAŞKANLIĞI AÇILIŞLARINA KATILACAK

Edinilen bilgiye göre haziran sonu, temmuz ayı başında yapılması planlanan büyük kongreye kadar Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, beraberinde parti yöneticileri ile farklı kentlerde il başkanlığı açılış törenlerine katılacak. Ancak bu programlar açılış törenleri ile sınırlı olmayacak. Gidilen kentte esnaf ziyaretleri yapılacak, ayrıca kanaat önderleri, çeşitli sivil toplum örgütü temsilcilerinin katılacağı kapalı salon toplantıları düzenlenecek.

Davutoğlu’nun katılımıyla ilk olarak İstanbul İl Başkanlığı açılışı yapıldı. 22 Şubat’ta Ankara, ardından İzmir, Manisa ve Konya il başkanlıkları açılacak.

ABANT’TA KAMP YAPILACAK

Teşkilatlanma çalışmalarını yürüten Gelecek Partisi yönetimi 24-26 Şubat tarihlerinde Bolu Abant’ta bir de kamp yapacak. Parti kurucuları, yöneticileri ve atanan il başkanlarıyla yapılacak kampta partinin örgütlenme çalışmaları ve politikaları ele alınacak, izlenecek yol haritası belirlenecek.

GENEL MERKEZ TADİLATI MART ORTASINDA BİTECEK

Gelecek Partisi genel merkez olarak kullanılmak üzere Çankaya Belediyesi sınırları içerisinde bulunan Mustafa Kemal Mahallesi’nde bir bina kiraladı. Yaklaşık 2 aydır tadilat çalışmalarının devam ettiği genel merkez binasının en geç mart ayı ortasında tamamlanması bekleniyor.