Gelecek Partisi Sözcüsü Temurci’den İdlib yorumu: Rusya Türkiye’yi aldatmıştır

Gelecek Partisi Sözcüsü Selim Temurci, İdlib’de yaşananlar hakkında, “İdlip’te askerlerimizi paravan olan rejim güçleri öldürmüştür. Türkiye, Rusya tarafından oyalanmış, aldatılmıştır. Burada Birleşmiş Milletler devreye girmeli. Türkiye İdlib meselesini uluslararası bir mesele haline getirmelidir” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Gelecek Partisi Sözcüsü Selim Temurci, 9 yeni il başkanlarını açıkladı ve gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Ahmet Davutoğlu’nun çalışma ofisinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Temurci’nin gündeminde İdlip meselesi vardı.  Rusya’nın Türkiye’yi oyaladığını ve kandırdığını ileri süren Temurci, İdlib’te yaşanan gelişmelerin, Rusya ile yürütülen mutabakatların geçersizliğini ortaya koyduğuna savundu.

Türkiye’nin dış politikasının İdlib ile çöktüğünü belirten Temurci, şöyle konuştu:

“İdlip’te askerlerimizi paravan olan rejim güçleri öldürmüştür. Bunun arkasında Rusya’nın olduğunu bilmeyen var mı? S-400’de, nükleerde, enerjide ve turizmde kendini Rusya’ya bağımlı hale getiren Türkiye, Rusya tarafından oyalanmış, aldatılmıştır. Rasyonel akıldan uzak, kişisel ilişkilere dayalı Türk dış politikası, Suriye’de İdlib ile resmen çökmüştür. ABD ile zaman zaman kötü, Arap dünyası ile kavgalı, dış politikada Avrupa Birliği’ni unutan Türkiye, tek kanatlı bir kuşa dönmüştür. Rusya ile geldiğimiz noktada o kuşun tek kanadı da düşmek üzeredir. İdlib’te sorunun çözümü için genel bir değerlendirme yapmamız gerekiyor. İdlib’te adı mutabakat olan bu oyunun sonlandırılmasını istiyoruz. ”

'BİRLEŞMİŞ MİLLETLER DEVREYE GİRMELİ'

Türkiye’nin İdlib meselesini uluslararası boyuta taşıyarak, iç savaşın sonlandırılması için Cenevre’de Birleşmiş Milletler sürecinin tamamlanması yönünde harekete geçmesi gerektiğinin altını çizen Temurci, “Rusya üzerine bina edilecek bölgesel bir dış politika Türkiye’ye Rusya’ya bağımlı hale getirir, yalnızlaştırır. Bu süreçten bir an önce çıkmamız gerekiyor. İdlib’te mutlaka silahların susması lazım. Rusya ile yapılan mutabakatlar 48 saatten uzun sürmüyor. O yüzden burada Birleşmiş Milletler devreye girmeli, Türkiye İdlib meselesini uluslararası bir mesele haline getirmesi gerekir. Türkiye olarak iç savaşın sonlandırılması için Cenevre’de Birleşmiş Milletler sürecinin tamamlanması için Türkiye ivedilikle hareket etmesi gerekiyor” dedi.

'FİLİSTİN, TRUMP’IN BABASININ MALI DEĞİLDİR'

Selim Temurci, Ahmet Davutoğlu’nun Yenikapı'da düzenlenen 'Büyük Kudüs Miting ‘inde 10 maddelik çözüm önerisine ilişkin yaptığı konuşmayı hatırlatarak, “Ülkeyi yönetenlerin 10 maddeyi okuyup onun üzerinden çalışmalarını kendilerine tavsiye ediyoruz. Dış politika uzmanlık işidir, hamaset işi değildir. Hep birlikte bu gidişe dur demeliyiz. ABD’nin bu planı Filistin’i ortadan kaldıracak bir plandır. Filistin topraklarının Trump’ın babasının malı olmadığını tekrar paylaşıyoruz” diye konuştu.

32 İL BAŞKANI AÇIKLANDI

Temurci, Şubat ayı sonuna kadar 40 ilde teşkilatlanma çalışmalarının tamamlanacağını ifade ederek, 9 il başkanını daha açıkladı: “Kayseri’de Zülküf Arslan, Ağrı’da Yunus Kaya, Balıkesir’de Mehmet Tıkız, Bingöl’de Muhittin Ağırbaş, Tekirdağ’da Recep Nişancı, Hakkari’de Hamit Duran, Şırnak’ta Mahmut Tayfan, Kütahya’da Serdar Seven, Batman’da Abdulbaki Polat.”

Gelecek Partisi, 9 il başkanının açıklanmasıyla 32 ilde teşkilatlanma çalışmaları büyük oranda tamamlamış oldu. Gelecek Partisi’nin sahaya inmeye başlayacağını ifade eden Temurci, “Açılış programlarımız başlıyor. İstanbul İl Başkanlığı'nın açılışını pazar günü yapacağız. Bir sonraki hafta da Ankara” dedi. (DUVAR)