Dursun Çiçek, İlker Başbuğ davasına müdahil olacak

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un 2009 yılında AK Parti milletvekillerinin önergesiyle Meclis’ten geçen bir yasayı FETÖ’yle ilişkilendirmesi üzerine başlayan tartışma mahkemeye taşınıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan tüm milletvekillerinden Başbuğ’a dava açma çağrısı yaptı. 2009 yılındaki önergeye imza atan AK Partililer hakkında suç duyurusunda bulunmaya hazırlanan Dursun Çiçek bunun üzerine bekleme kararı aldı. Önce AK Partilerin suç duyurusunu görmek istediklerini belirten Çiçek, açılacak bir davaya FETÖ mağdurları olarak müdahil olabileceklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - 26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un FETÖ’yle ilgili tartışmalarla ilgili, 25 Haziran 2009 Perşembe gecesi Meclis’te geçen bir düzenlemede imzası bulunan AK Partilileri işaret etmesi FETÖ’nün siyasi ayağı tartışmasını yeniden alevlendirdi.

BAŞBUĞ ARAŞTIRILSIN DEDİ

Başbuğ katıldığı televizyon programında "asker kişilerin özel yetkili mahkemelerde yargılanması"na ilişkin 2009 tarihli düzenlemeyi hatırlattı, "Bunu kim hazırladı? Tamamen FETÖ ile ilgili, bu araştırılsın" dedi. Başbuğ’un dikkat çektiği önergede AK Partili Milletvekilleri Ahmet Aydın, Bekir Bozdağ, Mustafa Elitaş, Mehmet Ceylan, Yahya Doğan, A. Müfit Yetkin’in imzası vardı, Meclis Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya ile dönemin Adalet Bakanı Sadullah Ergin de destek vermişti.

Erdoğan'dan Başbuğ'a: Bu boru göstermeye benzemezErdoğan'dan Başbuğ'a: Bu boru göstermeye benzemez

DURSUN ÇİÇEK ÖNCE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMA KARARI ALDI

Başbuğ’un açıklamalarının ardından emekli albay, eski CHP Milletvekili Dursun Çiçek, bu yasanın çıkması için özel gayret sarf edenlerin FETÖ’nün siyasi ayağı olarak soruşturulması için suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. Çiçek suç duyurusu için 6 Şubat 2020 tarihini verdi.

AK PARTİ’DEN DAVAYLA YANIT GELDİ

Bu arada Başbuğ’un açıklamalarına AK Parti’den tepkiler gelmeye başladı. İlk olarak AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, yasama faaliyetinin bir terör örgütü ile özdeşleştirilmesinin kabul edilemeyeceğini belirtti, “Arkadaşlarımız hem Meclis'in itibarını korumak hem de kendi kişisel haklarını korumak için kanuni yollara başvuracaklar" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Meclis’teki grup toplantısında 2009 yılında yapılan düzenlemeyi savundu, Başbuğ’u işaret ederek, “Zaman zaman yanlış değerlendirmeleriyle kamuoyunun önüne çıkan eski bir Genelkurmay Başkanı, ki kendisini gayet iyi tanırım, bu düzenlemeyi bahane ederek, meclisimizi toptan itham eden birtakım açıklamalar yapmıştır. Şimdi ben, özellikle kendi grubumuza sesleniyorum; burada parlamentonun hukukunu korumak üzere süratle hepiniz dava açmalısınız" çağrısı yaptı.

Özgür Özel: Biz yine İlker Başbuğ'un avukatıyızÖzgür Özel: Biz yine İlker Başbuğ'un avukatıyız

DURSUN ÇİÇEK AK PARTİ’NİN SUÇ DUYURUSUNU BEKLEYECEK

Cumhurbaşkanının bu açıklamaları üzerine AK Partililerle ilgili suç duyurusu hazırlığı yapan Dursun Çiçek bir süre bekleme kararı aldı. Önce AK Partililerin Başbuğ hakkında yapacağı suç duyurusunu görmek istediklerini belirten Çiçek, bu durumda açılacak davaya FETÖ mağdurları olarak müdahil olabileceklerini söyledi.

'FETÖ’NÜN MİLADI 2013 DEĞİL 2009'

AK Parti’nin FETÖ mücadelesini eleştiren Çiçek, “Siyasi ayak belli. Onlar miladı Aralık 2013 olarak alıyor. Asıl milat 2009 ile 2013 yılları arası, bu dönem işlenen suçlar. FETÖ fiilen suç işlemeye kumpas davaları ile başladı. 15 Temmuz’a gelen süreç bunlarla başladı. Bu dönem ne istedilerse verildi, yasaysa yasa değişikliği yapıldı” dedi.

Dursun Çiçek suç duyurusu kararının yaklaşık 10 yıl sonra alınmasıyla ilgili, “Yeni delil ortaya çıktığında zaman aşımı olmaz. İlker Başbuğ’un beyanları açık yeni delildir. Dava açılsın siyasi ayak, kirli çamaşırlar ortaya çıksın” dedi. (ANKARA)