CHP, Filistin Büyükelçiliği'ni ziyaret etti

CHP heyeti, Filistin Büyükelçiliği’ni ziyaret ederek, Trump ve Netanyahu’nun açıkladıkları 'Ortadoğu Barış Planı'na karşı Filistin halkına desteklerini sundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz, Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, Hatay Milletvekilleri Suzan Şahin, İsmet Tokdemir, Mehmet Güzelmansur ve Serkan Topal, Mersin Milletvekili Alpay Antmen’den oluşan CHP heyeti, Filistin Büyükelçisi Faed Mustafa’yı ziyaret etti.

ABD Başkanı Trump ve İsrail Başbakanı Netanyahu tarafından açıklanan 'Ortadoğu Barış Planı'nı eleştiren Çeviköz, "CHP olarak Filistin’in hep yanında olduk, bundan sonra da hep yanında olacağız. Açıklanan plan, Filistin halkını hiçe sayan bir plandır. Bu planı kabul etmemiz mümkün değildir” dedi.

Filistin’in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa, CHP Heyeti’ni “Evinize hoş geldiniz” diyerek karşıladı. Mustafa, “Trump ve Netanyahu uluslararası hukuk kurallarını çiğnemek istiyorlar. Barış Planı sadece Trump ve Netanyahu arasındaki bir anlaşmadır. CHP’nin yanımızdaki duruşunu takdir ediyoruz. Ziyaretinizden dolayı teşekkür ve memnuniyetimizi sunuyorum. CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na ve CHP ailesine saygılarımızı sunuyoruz” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)