Yeneroğlu'ndan Soylu'ya: Aynı gözlükten bakmak zorundasın

İstanbul bağımsız Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Anayasa Mahkemesi için söylediği 'aynı gözlükten bakmak zorunda mıyım' sözlerine tepki gösterdi: "İçişleri Bakanı'nın hukukla aynı gözlükten bakması keyfi değil, zorunluluktur!"

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti'den kısa süre önce istifa eden bağımsız Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun geçtiğimiz günlerde kayyımlarla ilgili sorulan bir soruya Anayasa Mahkemesi'nin verdiği kararlar hakkında söylediği, 'Aynı gözlükten bakmak zorunda mıyım?' sözlerini eleştirdi.

Hukukun üstünlüğüne dikkat çeken Yeneroğlu, Soylu'nun sözlerini Twitter hesabından şu sözlerle eleştirdi: "Anayasa Mahkemesinin konumunu anlamamak böyle bir şey. Hukukun üstünlüğünü esas alan ülkelerde İçişleri Bakanına aynı zamanda 'anayasa bakanı' denilir, bizim halimiz malum. AYM'nin kararları yargı, yürütme ve yasamayı bağlar, İB'nın aynı gözlükten bakması keyfi değil, zorunluluktur!"

NE OLMUŞTU?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında, HDP’li belediyelere atanan kayyımlar hakkında “PKK yönetiyorsa neden Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı işlem yapmıyor?” sorusuna, “Onun meselesi. O hukukun ve yargının meselesi. Bana bazen de kızıyorlar. Ben Anayasa Mahkemesi ile aynı gözlükten bakmıyorum. Bakmak zorunda mıyım?” diye yanıt vermişti. Soylu'nun bu sözleri eleştiri konusu olmuştu.