Gelecek Partisi: Türkiye Libya'da hakem olsun

Gelecek Partisi Sözcüsü Selim Temurci, Meclis'te görüşülen Libya tezkeresine ilişkin, Türkiye'nin Libya'daki güçleri uzlaştıran hakem rolünü üstlenmesi gerektiğini söyledi ve "Sahada paralı askerlerle savaşan Mehmetçik görmek istemiyoruz" dedi. Temurci, Kanal İstanbul'un ise referanduma sunulmasını önerdi: "Kullandığı otobüsün rengini, şeklini sorduğumuz İstanbulluya neden bu kadar riskli bir projeyi sormuyoruz."

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Gelecek Partisi, Başkanlık Kurulu ve Politika İzleme Kurulu (Gölge Kabine) 2020 yılının ilk toplantısını yaptı. Parti Sözcüsü Selim Temurci, Libya tezkeresine destek verdiklerini söyledi. Temurcu Kanal İstanbul konusunda ise kararı İstanbul halkının vermesi gerektiğini savundu.

Sözcü Temurci, parti teşkilatlanmasına yönelik çalışmaların programlandığı bir toplantı yaptıklarını, teşkilatlanma sürecinin şubat ayına kadar tamamlanmasını hedeflediklerini söyledi.

Toplantıda değerlendirilen dört ana başlıktan birini Kanal İstanbul projesinin oluşturduğunu ifade eden Temurci şöyle konuştu: "Kullandığı otobüsün rengini, şeklini sorduğumuz İstanbulluya neden İstanbul'un geleceğini değiştirme potansiyeline sahip, bu kadar riskli bir projeyi sormuyoruz. Referandumdan önce STK'ların, bilim adamlarının konuşmasını istiyoruz. Kanal İstanbul, çevre güvenlik ve savunma, uluslararsı hukuk ve siyasi ahlak açısından mutlaka irdelenmesi ve incelenmesi gerekir. Özellikle İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ÇED raporunun içinde onayının olmasını önemsiyoruz."

GERÇEK GÜNDEM YARGIDAKİ DERİN KRİZ

Türkiye'nin gerçek gündeminin adalet ve yargı sisteminde yaşanan derin krizler olduğuna dikkat çeken Temurci, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile yargının tamamıyla  yerle bir edildiğini söyledi.

Gelecek Partisi olarak bugün TBMM'de görüşülen Libya tezkeresine destek verdiklerini dile getiren Temurci, şunları söyledi: "Doğu Akdeniz'in güvenliği açısından önemli görüyoruz. Eğer insanı yardım ve askeri amaçlı Türk askeri Libya'ya gidecekse bu konuda sorun yok. Biz, Libya'daki güçleri uzlaştıran, bir araya getiren hakem rolünde bir Türkiye görmek istiyoruz. Sahada paralı askerle savaşan Mehmetçiği görmek istemiyoruz." (DUVAR)