Soylu: Kadına şiddetin yüzde 80'i bildirilmiyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bu yıl 318 kadın cinayeti işlendiğini belirterek, sadece 19'unda tedbir kararı olduğunu söyledi. Soylu "Şikayet ve başvuru mekanizmalarının daha etkin ve daha hızlı işlemesi için tedbirler geliştiriyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Jandarma ve polise, aile içi ve kadına şiddet eğitimi verilecek. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, devletin ilgili tüm birimlerini, aile içi ve kadına şiddet konusunda uzmanlaştırmak, koordinasyon içinde çalıştırmak ve sahaya her durumda hakim olmak zorunda olduklarını söyledi. Bu konuda somut adımlar atacaklarını belirten Soylu "250 bin kolluk personelinin, aile içi ve kadına yönelik şiddetle mücadele eğitimi alması yönünde planlamamızı yaptık ve inşallah bu yılın sonu itibarıyla bunu bitireceğiz. Önümüzdeki yıl 250 bin kolluk personelinin daha eğitimini gerçekleştireceğiz. Böylece 550 bin personelimizin hemen hemen birçoğuna ulaşmış olacağız" dedi.

YÜZDE 80'İ BİLDİRİLMİYOR

Soylu, yaptıkları saha araştırmalarında kadına yönelik aile içi şiddet olaylarının yüzde 80'inin bildirilmediğini gördüklerini aktardı. Kadın cinayetlerinin büyük çoğunluğunun da daha öncesinde herhangi bir başvuru bulunmadığına değinen Soylu, "Bu yıl 318 kadın cinayeti kurbanı var. Bunların sadece 19'una ait tedbir kararı vardı. Diğerlerinin herhangi bir tedbir kararı ve başvurusu yoktu. Dolayısıyla buraya ilişkin de çalışmalar yürütüyor, şikayet ve başvuru mekanizmalarının daha etkin ve daha hızlı işlemesi için tedbirler geliştiriyoruz" açıklamasını yaptı.

Dünya Sağlık Örgütü'nün milyon başına düşen kadın cinayeti ülkeleri sıralamasında Türkiye'nin, tüm listeye göre az olan ülkeler arasında yer aldığını öne süren Soylu, Türkiye'den kötü durumda olan ülkeler arasında Finlandiya, Belçika, ABD ve Rusya'nın olduğuna işaret etti.

(İSTANBUL-AA)

Kadın cinayetinde ihmal: 23 kez suç duyurusunda bulunmuşKadın cinayetinde ihmal: 23 kez suç duyurusunda bulunmuş

Kasım'da en az 39 kadın öldürüldüKasım'da en az 39 kadın öldürüldü