MHP'li Halil Öztürk: FETÖ'cü hakim, savcıların kararları acilen gözden geçirilmeli

2020 yılı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu'nda konuşan MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, "FETÖ'cü hakim, savcıların kararları acilen gözden geçirilmelidir. Bu kapsamda bütün davalar yeniden görülmelidir" dedi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - MHP Grubu, TBMM Genel Kurulu'nda Adalet Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı'nın 2020 yılı bütçesi üzerinde görüşlerini dile getirdi.

MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, "TSK, emniyet, bürokrasi, iş dünyası, sivil toplum, yargı ve medyadaki FETÖ'cülerin tamamıyla sökülüp atılmasının, tereddütsüz ve kararlılık içeren bir mücadelenin varlığının, tarihi önem ve sorumluluk olduğunu" söyledi.

'FETÖ'NÜN SİYASİ UZANTILARI KONUSUNDA MESAFE ALINAMADI'

Bu kapsamda, bugüne kadar saygı duyulacak ve takdir edilecek sonuçlara ulaşıldığını dile getiren Öztürk, ancak "FETÖ'nün siyasi uzantıları" konusunda henüz mesafe alınmamasının kafalarda soru işaretlerine neden olduğunu ifade etti.

"FETÖ'cü hakim ve savcıların verdiği kararların acilen bir kez daha gözden geçirilmesinin zaruret halini aldığını" belirten Öztürk, bu kapsamda, bütün davaların yeniden görülmesini önerdi.

Öztürk, "Türkiye bu FETÖ musibetinin üstesinden her alanda mutlaka gelmelidir. Adalet sistemimiz asla yeni paralel yapılara, bir gruba teslim edilmemeli, hukukun üstünlüğü hedeflenmelidir. Hukuk ve yargı kurumlarının söz konusu bu duruma daha titiz davranmaları, uyanık hareket etmeleri, zorunluluk ve adalete saygının gereğidir" diye konuştu.

BULUT: BİR KÖYLÜNÜN MÜCADELESİ, ALTAN'IN HÜRRİYETİNDEN DAHA ÖNEMLİ

MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut, "Türkiye'de adalet kavramının Ahmet Altan, Nazlı Ilıcak ve bölücülük sabıkasına sahip birtakım sözde siyasi sabıklar üzerinden tartışılmasına karşı çıktıklarını" söyledi.

Bulut, "İnsanların hayatları karardığı dönemde bu arkadaşlar, kendi yönetmiş oldukları gazetelerde 'Allah belanı versin Genelkurmay' manşetleri eşliğinde, kararan hayatları çekirdek çitleyerek izleyen insanlardı. Anadolu'da adliyenin kapısında hak ve adalet arayan gariban bir Anadolu köylüsünün hak arama mücadelesi, Ahmet Altan'ın hürriyetinden bizim için çok çok daha önemlidir. Olaylara mazlumların ve Anadolu insanının, garibanların penceresinden bakmak bizim önceliğimiz olmalıdır" dedi.

AKÇAY: SADECE MALİ DİSİPLİNİ ÖLÇMEK YETERSİZ KALIR

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, dünyada ekonomilerin birbirine bağlılığının arttığı bir dönemde hükümetin ekonomi alanındaki etkinliğini sadece mali disiplinle ölçmenin yetersiz kalacağını dile getirdi. Akçay, maliye politikası araçlarının etkin kullanılmasının, bütçede belli bir oranda açığa yol açtığını, bu durumun geçici olduğunu söyledi.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, ekonomide reformlar yapılması gerektiğini söyledi.

"Ekonomiye yönelik saldırılara karşı maliye politikasını Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın, para politikasını ise Merkez Bankası'nın etkin, koordineli ve başarılı bir şekilde yönettiğini" belirten Akçay, şöyle devam etti:

"Yiğidi öldürelim ama hakkını da verelim. Bütün bu uluslararası ekonomik saldırılara karşı takdire şayan bir şekilde mücadele edip sonuç alan başta Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Berat Albayrak olmak üzere, Merkez Bankası'nı ve tüm ekonomi bürokratlarını tebrik ediyorum. Ekonomik saldırılar karşısında işletilen politikalar amacına ulaşsa da sonuçta düşenler cari açık, enflasyon ve büyüme; artansa bütçe açığı olmuştur. Son aylarda gerek yurt dışından gerekse yurt içinden gelen sinyaller üçüncü bir politika alanına işaret etmektedir. Bu da beklenti politikasıdır. Yapılacak reformlarla büyüme, ithalata bağımlılıktan kurtarılmalı ve cari açık düşürülmeli, vergi sistemi iyileştirilmelidir. İsteyen işin kolayına kaçıp sırf hükümet yıpransın diye her eleştiriyi yapabilir ancak ABD'nin, AB'nin, malum mahfillerin sözcülüğünü yaparak ekonomik kumpaslardan medet ummayı MHP olarak reddediyoruz." (ANKARA/AA)