Duvar Arkası: Boğaziçi Kanunu ortada kaldı

AK Partili vekiller, Boğaziçi Kanunu teklifiyle ilgili bilgilerinin olmadığını söyledi... AK Parti'de "Faruk Bildirici'nin RTÜK üyeliğinin düşürülmesi kararı yargıdan döner" beklentisi... Ahmet Davutoğlu'nun kuracağı partinin çalışmalarında sona gelinirken, genel merkez için iki seçenek masada... Kabinede değişiklik olabileceğini belirten AK Partili bir siyasetçi "Değişikliğin tam zamanı, çünkü unutuldu, gündemden düştü” dedi... Yargı reformundaki ceza indirimi teklifi nedeniyle MHP'li vekiller telefonlara yanıt veremez duruma geldi... Hepsi Duvar Arkası'nda...

Google Haberlere Abone ol

BOĞAZİÇİ KANUNU TEKLİFİNE SAHİP ÇIKAN OLMADI!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın İstanbul Boğazı’ndaki Büyükşehir yetkisini Cumhurbaşkanlığınca atanacak bir kurula devrini öngören 28 maddelik kanun teklifine AK Parti Meclis grubunda sahip çıkan olmadı. Boğaziçi Kanunu teklifi ile ilgili sorulara, bir AK Partili yönetici, “Yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veriyoruz. Böyle bir teklif yok. Dikkat edin, bu iddiayla ilgili Meclis’te de hiçbir açıklama yapmadık. Çünkü biz böyle bir şey görmedik” yanıtını verdi. Aynı siyasetçi, “Bakanlık çalışmış, diğer kurumların da görüşüne sunmuş” hatırlatması üzerine, “Biz de kurumuz hem de yasama kurumuyuz! Bizim görüşümüze sunulmadı! Biz bir şey görmedik” dedi. Bir başka AK Partili yönetici ise, “Meclis’te bir teklif var mı, yok. Çalışıyor muyuz hayır” değerlendirmesinde bulundu. Şimdilik sahiplenilmeyen teklifin Meclis’e nasıl getirilip savunulacağı merak konusu.

RTÜK KARARI AK PARTİ’DE KAFALARI KARIŞTIRDI

TBMM Genel Kurulu'nda tüm üyelerin oylarıyla seçilen bir RTÜK üyesi, Üst Kurul’da altı üyenin el kaldırmasıyla düşürüldü. CHP kontenjanından seçilen Faruk Bildirici’nin üyeliğinin bu şekilde düşürülmesi CHP’nin, “Meclis iradesi yok sayılıyor” tepkisine yol açtı. Bildirici de kararın geri alınması için Bölge İdare Mahkemesi’nde dava açtı.

RTÜK’ün kararı AK Parti’de de kafaları karıştırdı. AK Partili bir yönetici 9 kişilik Üst Kurul’da ilk kez yapılan uygulama için, “Bu yol olursa” her zaman 5 üyenin 4 üyeyi düşürebileceğine dikkat çekerek kararın yargıdan dönebileceği beklentisini dile getirdi. AK Parti’nin bu tutumunda Cumhur İttifakı olmasa 9 kişilik Kurul’da 5 üyeyle muhalefetin çoğunlukta olmasının etkisi var. İttifakın bozulması durumunda RTÜK’teki dengenin iktidar aleyhine bozulma tehlikesi bulunuyor.

YENİ PARTİDE GERİ SAYIM, GENEL MERKEZ İÇİN İKİ SEÇENEK

Eski başbakan Ahmet Davutoğlu’nun parti kurma çalışmalarında sona gelindi. Tüzük ve program hazır, detaylar üzerinde çalışılıyor. Kurucular Kurulu da büyük ölçüde tamam. Aralarında AK Parti dışında siyasi partilerde de görev almış isimlerin yer alacağı 60-80 kişilik bir kurucu listesi ile başvuru yapılacağı belirtiliyor. Partinin kuruluşuna artık haftalar kaldığını ifade eden bir siyasetçi aralık ayı öncesi tabelayı asmak için çalıştıklarını söyledi. Kuruluş tarihi bu kadar yaklaşırken partinin genel merkezi olarak kullanılacak binanın tutulması için de çalışmalar hızlandı. Edinilen bilgiye göre Çukurambar Konya Yolu üzerinde bir bina ile İYİ Parti Genel Merkezi'nin de bulunduğu Mustafa Kemal Paşa Mahallesi'nde bir bina için görüşmeler sürüyor. Hangi binanın kiralanacağının bu hafta netleşmesi bekleniyor.

KABİNE DEĞİŞİKLİĞİNİN TAM ZAMANI, ÇÜNKÜ UNUTULDU!

31 Mart ve 23 Haziran seçimlerinin ardından gündeme gelen kabine değişikliği konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Böyle bir şey yapılması gerekiyorsa biz yaparız, siparişle bu işler olmaz” demişti. Erdoğan’ı yakından tanıyanlar da sıklıkla, “Erdoğan ne kadar çok yazılıp çizilir, ne kadar çok konuşulursa değişiklik yapacaksa da yapmaz” görüşünü dile getiriyor. Kabine değişikliği de bu tartışmaların gölgesinde son aylarda gündemden düştü, bugün neredeyse konuşulmaz hale geldi. Yeni dönem çalışmalarını anlatan AK Partili bir siyasetçi bu duruma dikkat çekerek, “Önümüzdeki günler kabine değişikliği yapmanın tam zamanı, çünkü unutuldu, gündemden düştü” dedi.

MHP’LİLER TELEFONLARINI AÇAMIYOR!

Yargı reformu kapsamında infaz kanununda düzenlemeler içeren ikinci paket için çalışmalar başladı. MHP’nin bazı suçlar için beş yıl şartlı ceza indirimi öngören teklifinin de ele alındığı AK Parti-MHP görüşmesi devam ediyor. MHP yaklaşık 1 yıl önce Meclis’e sunduğu teklifin arkasında. AK Parti'de ise MHP’nin teklifi yasalaşırsa Anayasa Mahkemesi’ne götürülüp eşitlik ilkesi üzerinden genişlemesinin yeni bir “Rahşan Affı”na dönüşmesi kaygısı taşınıyor. Görüşmeler nasıl sonuçlanacak 1-2 hafta içinde belli olacak ama MHP’liler telefonlara yanıt veremez duruma geldiklerini anlatıyor. Tutuklu ve hükümlü yakınlarınca sürekli arandıklarını anlatan bir MHP yöneticisi, “Cezaevinde olanlar bile tek telefonla görüşme hakkını bizi aramak için kullanıyor. Tutuklu ve hükümlülerin yakınları aynı şekilde sürekli arıyor. Öyle ki telefonları açamaz hale geldik” dedi. Aynı durumda olduklarını anlatan bir AK Parti yöneticisi ise, “Evet telefonlar susmuyor ama bir de sessiz çoğunluk var. Onları da dikkate alarak bir düzenleme yapmak zorundayız. Sadece MHP değil diğer partilerle de bir ortaklaşma ve uzlaşı olmadan bu teklifi çıkaramayız” dedi.