Mahir Ünal: Biz istifa beklemiyoruz

AK Partili Mustafa Yeneroğlu'nun istifa ederken dile getirdiği, "AK Partili arkadaşlarımın endişelerimi paylaştığını biliyorum" ifadesi üzerine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal açıklamalarda bulundu. Ünal, "Giderken bir fitil attı gitti. Kimmiş o rahatsız olanlar? Biz istifa beklemiyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, katıldığı televizyon programında gündeme dair bazı açıklamalarda bulundu. ABD Başkanı Donald Trump hakkında "Trump anormal değil, yeni normal" diyen Ünal, "Trump yaptığı şeylerin niteliği ile değil sonuçları ile ilgileniyor" ifadelerini kullandı. AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu'nun istifa etmesi üzerine konuşan Ünal, "Zaten istifa edecekti. Giderken de bir fitil attı gitti" dedi.

CNN Türk'te yayınlanan Gece Görüşü programında Trump'la ilgili değerlendirmelerde bulunan Ünal, "ABD'nin ne yapmaya çalıştığını ABD'nin içinden baktığınızda da anlamak zor. Bir tarafta Trump azil süreci yaşarken bir tarafta Ukrayna öbür tarafta Rusya, Temsilciler Meclisi'nin aldığı pozisyon, senatörlerin yaptığı açıklamalar... Trump ile ilgili çok şey söylenebilir ama ben şunu söylüyorum. Trump anormal değil, yeni normal. Trump bütün bu sorunları çözerken hiç tanık olmadığımız esneklikler ve farklı seçenekleri çok hızlı bir şekilde deneyebiliyor. Trump yaptığı şeylerin niteliği ile değil sonuçları ile ilgileniyor. Yeni normalden kastettiğim şey bu'' diye konuştu.

Uluslararası sistemin çöktüğünü iddia eden Ünal, "Uluslararası sistemin çöktüğünü kurumlarından anlıyoruz. AB'ye bakın, NATO'ya bakın, BM'ye bakın bu kurumların hiçbirisi çalışıyor mu? Bugün geriye dönüp baktığınızda Almanya, İngiltere, Fransa bölgede oyun dışı kalmış durumda. Cumhurbaşkanımıza görüşme teklif edip bir şekilde bölgedeki sürecin bir parçası olmak istiyorlar" ifadelerini kullandı.

'BİZ İSTİFA BEKLEMİYORUZ'

Ünal, AK Partili Yeneroğlu'nun istifasına ilişkin ise, ''Mustafa bey benim takdir ettiğim, sevdiğim bir siyasetçiydi. 'İdi' diyorum bakın. Bu süreçte Mustafa Yeneroğlu bu partinin en yüksek kurulu MKYK üyesiydi. MKYK ayda bir toplanır. Eleştirin varsa orada dile getirirsin. Eleştirin varsa tweet atmazsın. Siz orada bunları dile getirmeyeceksiniz... Hele hele açıklamasında 'Efendim ben demokratik olmayan bir ülkede yetişmiş bir insanım' diyerek Almanya'dan Avrupa'dan bahsediyor. İslamafobinin, ırkçılığın yükseldiği bir dünya üzerinden Türkiye'nin demokrasisine kriter biçen bir akılla karşı karşıyayız. Bir siyasi parti kendi meselelerini kendi kurullarında görüşür. Bir siyasi partinin en üst kurulunda yer alan birisi medya üzerinden genel başkanıyla partisiyle konuşmaz. Zaten istifa edecekti. Giderken de bir fitil attı gitti. Kimmiş o rahatsız olanlar? Biz istifa beklemiyoruz" dedi.

Yeneroğlu istifa açıklamasında, "Yaptığım eleştirilerin partimin çok büyük ekseriyetinin paylaştığına adım kadar eminim. Türkiye’nin geleceği noktasında AK Partili arkadaşlarımın endişelerimi paylaştığını biliyorum" demişti. (HABER MERKEZİ)

AK Partili Mustafa Yeneroğlu partisinden istifa ettiAK Partili Mustafa Yeneroğlu partisinden istifa etti

Yeneroğlu'dan Ünal'a: Herkes kendine yakışanı yaparYeneroğlu'dan Ünal'a: Herkes kendine yakışanı yapar