Süleyman Soylu'dan 'yaptırım' yanıtı: Bir değişiklik yoktur

ABD'nin hakkında yaptırım kararı verdiği İçişleri Bakanı Soylu, hakkında daha önce de yaptırım kararı verildiğini hatırlatarak "İlk yaptırımdan sonra herhangi bir değişiklik yok" dedi. Listede yer alan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez de "İşimize devam ediyoruz" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD’li rahip Andrew Brunson’un casusluk suçlamasıyla Türkiye’de tutuklanarak yargılandığı dönemde ABD tarafından hakkında ‘ABD'deki mal varlığını dondurma kararı’ verilen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu için bu kez de Barış Pınarı Harekâtı nedeniyle benzer bir karar verildi. Kararla ilgili açıklama yapan Bakan Soylu, "İlk yaptırımdan sonra bir değişim yoktur" dedi.

Bakan Soylu, Cibuti İçişleri Bakanı Moumin Ahmed Cheick ve beraberindeki heyeti kabulünün ardından basın mensuplarının, ABD’nin, kendisinin de aralarında bulunduğu Türk bakanlara yaptırım kararıyla ilgili sorusunu yanıtladı. Soylu, “İlk yaptırımdan sonra mal bildirimimde herhangi bir değişiklik yoktur. Arz ederim” karşılığını verdi.

ABD'nin yaptırım listesine aldığı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'na katılmak üzere geldiği Meclis'te, kararı nasıl değerlendirdiği soruldu. Dönmez, "İşimize devam ediyoruz" yanıtını verdi.

ABD'DEN ÜÇ BAKANA YAPTIRIM GELMİŞTİ

ABD Hazine Bakanlığı, Türkiye’nin Barış Pınarı Harekatı kapsamında, Suriye’ye yönelik operasyonuna ilişkin yaptırım kararlarını duyurmuştu. Bakanlık açıklamasında, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in yaptırım listesine alındığı bildirilmişti. (HABER MERKEZİ)

ABD'den Türkiye'ye yaptırım: Üç bakan ve iki bakanlık listedeABD'den Türkiye'ye yaptırım: Üç bakan ve iki bakanlık listede

Pentagon'dan Milli Savunma Bakanlığına 'muafiyet' açıklamasıPentagon'dan Milli Savunma Bakanlığına 'muafiyet' açıklaması

Etiketler ABD süleyman soylu