Kemal Kılıçdaroğlu: Eski siyaset anlayışını bir tarafa bırakıyoruz

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, eski siyaset anlayışını değiştirdiklerini belirtti. Kılıçdaroğlu, "Eski siyaset anlayışını bir tarafa bırakıyoruz. Kavgadan uzak, gerilimden uzak, insanı seven, herkesi kucaklayan bir siyaset anlayışı getiriyoruz" diye konuştu. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sivas Kongresi'nin 100'üncü yılı dolayısıyla düzenlenen törenlerin ardından İmranlı ilçesine geçerek Belediye Başkanı Murat Açıl'ı ziyaret etti ve çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Daha sonra ilçe meydanında konuşma yapan Kılıçdaroğlu, siyasette "yeni bir ufuk açtıklarını" söyledi. Kılıçdaroğlu, "Eski siyaset anlayışını bir tarafa bırakıyoruz. Kavgadan uzak, gerilimden uzak, insanı seven, görüşü ne olursa olsun, inancı ne olursa olsun, kimliği ne olursa olsun, herkesi kucaklayan, kadın erkek, yaşlı genç demeyen, herkesin sorunlarıyla ve herkesin sorunlarını çözmek için mücadele eden bir siyaset anlayışı getiriyoruz" dedi.

'TÜRKİYE'Yİ ÇIKMAZDAN ÇEKİP ÇIKARACAĞIZ'

"Bu siyaset anlayışının özünde yatan kul hakkı yememektir" diyen Kılıçdaroğlu, "Özünde yatan harcanan her kuruşun hesabını millete vermektir. Milletine hesap vermek siyasetçi için onurlu bir görevdir. Biz bu onurlu göreve talibiz. Bunun mücadelesini veriyoruz. Bunu birlikte yapacağız" ifadelerini kullandı.

Türkiye'yi yeni bir anlayışla yönetmeye talip olduklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, "Önümüzde göreceksiniz belki yeniden seçimler olacak, belki yeni bir ufuk açılacak. Hep beraber ve hep birlikte Türkiye'yi içinde bulunduğu çıkmazdan çekip çıkaracağız" diye konuştu.

İMAMOĞLU: BÜYÜK İŞLER BAŞARMALIYIZ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da işlerinin çok olduğunu anlatarak, "Hepimiz çok güzel ve büyük işler başarmalıyız. İşimiz çok. Milletimizi huzurlu kılacak, mutlu kılacak güzel işler yapmalıyız. İnsanı insan olduğu için seven ve gerçekten insan ayırt etmeyen partizanlığı kurumumuzda yok eden, bütün ayrımcılıkları kaldırarak hizmeti eşit bir şekilde vatandaşına dağıtan bir anlayışın temsilcileriyiz" dedi. (SİVAS/AA)