Çelik: Kadına ve çocuğa dönük şiddete karşı yeri göğü inletmemiz lazım

Emine Bulut'un eski eşi tarafından öldürülmesi hakkında açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Duyarlılığımızın, 'şiddetin her türlüsüne karşı olmak' şeklinde olması gerektiği gibi özellikle kadına ve çocuğa dönük şiddete karşı yeri göğü inletmemiz lazım" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı sona erdi. AK Parti Genel Merkezi'nde basına kapalı gerçekleştirilen toplantı, 2 saat 25 dakika sürdü.

Toplantının ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, açıklama yaptı. Emine Bulut cinayeti nedeniyle üzgün olduklarını söyleyen Ömer Çelik, "Rahmetli Emine Bulut'un hunharca katledilmesi karşısında milletçe derin bir üzüntü yaşıyoruz. Bütün kadın cinayetleri aynı üzüntüyü oluşturuyor. Konya'da da bir cinayet gerçekleşti" dedi.

Kadın cinayetlerine karşı yapılması gerekenler konusunda hassasiyetin artması gerektiğini söyleyen Çelik, "Bugün karşı karşıya kaldığımız vahşet, bütün hafızamızı yeniden aynı acıyla yüzleştiren, bundan sonrası için yapmamız gerekenler konusundaki hassasiyetimizin daha da artmasına bizi davet eden bir durum. Sayın Cumhurbaşkanımız da bu konudaki hassasiyetlerinin altını çizdiler" diye konuştu.

'YARDIM ETMEK YERİNE GÖRÜNTÜ ALMA DURUMUNA NASIL DÜŞÜLÜR?'

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın soruşturmaya müdahil olduğunu dile getiren Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu katliamı gerçekleştiren şahsın en yüksek cezayı alması hepimizin temennisidir. Burada sadece siyaset kurumunun, sadece hükümetin alanına giren vazifelerinin çok ötesinde bir durumla karşı karşıyayız. Cumhurbaşkanımız da değindiler, rahmetli Emine Bulut'un hayatını bu şekilde kaybetmesi kadar, bu şekilde hayatını kaybederken ona yardım etmek yerine birilerinin görüntü alma telaşına düşmesi, seyirci olması bunu çok çaplı olarak ele almamız gerektiğini gösteriyor. Orada bir insanın hayatını kaybederken, birileri ona yardım etmek yerine görüntü alma işiyle uğraşmak gibi bir duruma nasıl düşüyor? Bu topyekun değerlendirilmesi gereken bir konu."

'VAHŞET GÖRÜNTÜLERİNİN YAYILMASI BAŞKA BİR VAHŞETTİR'

Kadın cinayetlerinin önlenebilmesi için AK Parti'nin üzerine düşenleri yaptığını söyleyen Çelik, "Üzerimize düşen ne varsa, şimdiye kadar önümüze gelen ne konu varsa bu konuları hassasiyetle yerine getirdik. Bundan sonra da her türlü üstümüze düşen vazifeyi yerine getirmeye hazırız. Bu büyük bir toplumsal yaradır. Her duyduğumuz hadiseyle birlikte çok şiddetli sarsılıyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da MKYK'de bu konuya değindiğini aktaran Çelik, "Sosyal medyada, medyada bu görüntülerin bu şekilde yayılması, toplumun diğer kesimlerinin bilhassa çocukların, bundan nasıl etkileneceğinin iyi hesaba katılması gerekiyor. Vahşet görüntülerinin yayılması, bir başka vahşettir. Şiddet görüntülerinin yayılması, bir başka tür şiddettir" ifadelerini kullandı.

AK Parti 7'nci Olağan Kongre süreciyle ilgili karar alındığını aktaran Ömer Çelik, "7'nci Olağan Kongre sürecimiz 7 Ekim 2019 itibarıyla başlayacak" şeklinde konuştu.

'YETERLİ YASAL DÜZENLEME YAPILDI'

Emine Bulut cinayeti hatırlatılarak, bundan sonraki süreçte yasal bir düzenlemenin yapılıp yapılmayacağına ilişkin soru üzerine Çelik, "Yasal düzenlemeler konusunda aslında yeterli düzenleme yapıldı" yanıtını verdi.

Çelik, "Duyarlılığımızın, 'şiddetin her türlüsüne karşı olmak' şeklinde olması gerektiği gibi özellikle kadına ve çocuğa dönük şiddete karşı yeri göğü inletmemiz lazım. O kişinin dışlanması lazım. Bunun bir bilince, duyarlığa dönüşmesi lazım" dedi. (ANKARA/AA)