İBB yönetiminde tartışılan atama

İmamoğlu'nun İSBAK'ın Bahaddin Yetkin'i getirmesi sosyal medyada gündem oldu. Yetkin, 2011 yılında AK Parti'den Şanlıurfa milletvekilliği için aday adayı olmuştu. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun basına tanıttığı belediyenin üst düzey kadrosu içerisinde dikkat çeken isimlerden birisi de İstanbul Bilişim ve Akıllı Kent Teknolojileri A.Ş.’nin (İSBAK) başına getirilen Bahaddin Yetkin oldu. Yetkin, 2011 yılında AK Parti'den Şanlıurfa milletvekilliği için aday adayı olmuştu.

Aday adaylığı açıklamasında “Şanlıurfa Genç MÜSİAD Yürütme Kurulu üyeliği yaptım. 2005-2006 yılları arasında AK Parti Şanlıurfa Gençlik, kolları Başkan Yardımcılığı görevini yürüttüm” ifadelerini kullanan Yetkin, AK Partili Ahmet Eşref Fakıbaba döneminde Şanlıurfa Belediyesi’nde Bilgi İşlem Müdürü olarak görev yaptı.

KILIÇDAROĞLU VE AKŞENER'E HAKARET İÇEREN PAYLAŞIMLAR

Ancak Bahaddin Yetkin’in atanmasıyla ilgili asıl tartışma Twitter hesabında yaptığı paylaşımlar nedeniyle yaşandı. Yetkin’in geçmişte sosyal medya hesabında Ayasofya Müzesi’nin cami olarak ibadete açılması için yapılan sosyal medya kampanyasına destek verdiği, Cübbeli Ahmet Hoca ve İsmailağa cemaatinin önemli isimlerinin paylaşımlarını düzenli aralıklarla beğendiği, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti lideri Meral Akşener’e hakaretler içeren videoları beğendiği, İstanbul'daki 8 Mart Kadınlar Günü kutlamalarına katılan kadınların ezanın ıslıklandığı iddia eden videoları paylaştığı ortaya çıktı. Bu durum sosyal medyada gündem olurken, Yetkin söz konusu paylaşımlarının çoğunu sildi ancak beğenilerini kaldırmadı. Tepkiler devam edince de sosyal medya hesaplarını kapattı. (HABER MERKEZİ)