Yavaş: Bütün işleri bana bırakmışsınız

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin ağustos ayı ikinci toplantısına asfalt dökülmesi tartışması damga vurdu. AK Partili meclis üyelerinin altyapı konusunda eksiklikler olduğunu söylemesi üzerine Yavaş, “Bütün işleri bana bırakmışsınız” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi ağustos ayı toplantısının ikinci oturumu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş başkanlığında toplandı.

Yeterli çoğunluğun bulunmasının ardından gündeme geçildi. Ankara’nın pek çok farklı yerine asfalt yapılmasına ilişkin önergeler oy birliği ile kabul edildi. Asfalt çalışmalarıyla ilgili önergelerin görüşülmesinin devam ettiği sırada bir AK Partili Meclis üyesi, “Okul açılma dönemi yaklaşıyor. Çubuk’taki Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nin olduğu yere acil asfaltlanması gerekiyor” dedi. Bu sözler üzerine Yavaş, “Bütün işleri bana bırakmışsınız. Asfaltla ilgili ihale de bu ay sonu yapılacak” yanıtını verdi.

AK PARTİ GRUBU: SÖZ SİYASETİNİ BIRAKIN

Görüşmeler devam ederken AK Parti grubundan söz alan bir üye yaptığı konuşmada Yavaş’ın yönetimindeki Ankara’da altyapı sorunları yaşandığını iddia etti ve “Sürekli çalışamıyoruz diyerek işinizi yapmıyorsunuz. AK Parti grubu olarak Ankara ve Ankaralı vatandaşlara daha iyi hizmeti aktaracağız. En çok önerge verdiği konu altyapı hizmetleri. Dün sadece altyapı hizmetleri konusunda 36 önerge verilmişti. Ancak görüşülen konuların hemşehrilerimize ulaşması konusunda hiçbir işlem yapmamıştır. Hemşehrilerimiz, yol ve köprülerin yapılmasına Ak Parti belediyeciliğinden alışkındırlar. Sayın Başkan 100 günlük icraatlerinizi incelediğimizde, icraat yapılmadığı görülmektedir. Cumhurbaşkanımızdan edindiğimiz belediyecilik anlayışı bunu gerektirir. Söz siyasetini bırakıp icraate yönelmenizi talep ediyoruz” dedi.

Yavaş meclise en fazla altyapı alanında önerge verildiğini hatırlatarak, “Demek ki altyapıda eksikliğiniz varmış. Asfalt ihalesi bu ayın sonunda yapılıyor. Yapılmamış demek ki hepsini bana bırakmışlar. Türkiye’de şu ana kadar bizden başka hiçbir belediye hesap vermedi. Her şeyin hesabını veriyoruz. 100 günlük raporda her şeyin hesabı var. Şunu fazla ücrete aldınız diyen gelip söylesin. Belediyenin tüm hesapları size açık. Hesap sormaya değil hesap vermeye geldik” diye konuştu.

Asfalt konusundaki tartışmaların ardından meclisi önergeleri görüşmeye devam etti.

GÖKÇEK DÖNEMİNDE ALINAN CİPLERİN SATIŞINA ONAY

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ağustos ayı ikinci toplantısında eski belediye başkanı Melih Gökçek döneminde alınan lüks araçların satışı da görüşüldü. Gökçek döneminde alından 3 adet cipin satışı için Meclise havale edilen Başkanlık Yazısı, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından onaylandı ve encümene gönderildi.